(sinterklaas)cadeaus

Betaalbare (sinterklaas)cadeaus door te ruilen, recyclen en een feestdagenbudget

Een cadeautje in de schoen, voor pakjesavond of onder de boom, december is een kostbare maand. Maar voor wie niet al te veel geld uit wil geven aan een leuk cadeau voor de (klein)kinderen, zijn er oplossingen. De speelgoedruilmarkten en het feestdagenbudget. 

Swap Sint

Zoals gezegd is december een dure maand. Dus als het enigszins mogelijk is om wat geld te besparen, dan doen we dat natuurlijk graag. Dat dacht Elif Algu ook toen zij Swap Sint oprichtte. Swap Sint stelt mensen in staat om speelgoed te ruilen of tegen een leuk bedrag speelgoed te kopen. “Het is niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu”, aldus Algu.

Speelgoedruilmarkten

Er wordt veel speelgoed gekocht waar maar kort tijd mee wordt gespeeld. Dat speelgoed is vaak nog in goede staat. Zonde om weg te gooien. Bij Swap Sint kunt u speelgoed aanbieden op één van de ruim 120 speelgoedruilmarkten. Speelgoed aanbieden werkt volgens een puntensysteem. Is het speelgoed nieuw tussen de 0 en 10 euro waard, dan levert u dat 1 punt op. Zo spaart u punten om weer ander speelgoed aan te schaffen. Wie niets inbrengt, maar toch wil kopen, kan punten kopen. Het geld en speelgoed dat aan het einde van de beurs overblijft, gaat naar een goed doel.

Feestdagenbudget

Wie toch de winkels in gaat op zoek naar een geschikt cadeau doet er goed aan om van tevoren een budget vast te stellen. Zo houdt u grip op uw uitgaven. Kleine kinderen hebben vaak nog geen besef van wat duur is en wat niet. En ze zijn doorgaans minstens zo blij met een klein cadeau als met een groot duur cadeau. Wie slim is koopt het hele jaar door cadeaus. Want in de zomermaanden is speelgoed vaak vele malen goedkoper dan eind november en in december. Kijk ook eens op Marktplaats of bij een kringloopwinkel. Daar wordt vaak speelgoed aangeboden wat nog in in zeer goede staat is voor een hele leuke prijs. En wie de cadeaus dan al in december in huis heeft, heeft ook nog eens geen last van inkoop-stress.

(Bron: RTL Nieuws/Nibud)

Geef een reactie