weersomslag

Het weer: weersomslag op komst?

Vorige keer schreef ik over de te koude aprilmaand. Ik moet zeggen, april heeft het wat betreft het aantal zonuren tot nu toe beslist niet slecht gedaan. Een overschot aan zon en een tekort aan regen. En de weersomslag naar opwarming is de afgelopen week gekomen. Daar hou ik van; even buiten kunnen koffiedrinken.

Fraai voorjaarsweer

Ook de natuur heeft direct op dit fraaie voorjaarsweer gereageerd. Als we een lange periode met fraai weer hebben onder een hogedrukgebied, weet ik ook dat er op een gegeven moment een einde aan kan komen. En dan is eind april vaak de periode van de weersomslag. We dachten voorheen bij eind april direct aan Koninginnedag, maar nu associëren we eind april met Koningsdag. De vele evenementen zijn op deze dagen sterk afhankelijk van het weer. In deze tijd van corona is het net als in 2020 anders Koningsdag beleven. Geen evenementen, maar droog en aangenaam weer blijft wat mij betreft welkom.

Weersomslag

Eind april is wispelturig. Het kan net zo gemakkelijk warm of koud weer zijn en buiig of veel zon. Als de wisselvalligheid en het koele of zelfs koude weer eind april doorbreekt, komt het weer voor begin mei ook vaak onder druk te staan. Dat geldt andersom ook. Is het eind april mooi weer, dan betekent dit voor begin mei ook vaak het doorzetten van het mooie weer.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 18 2021

Geef een antwoord