Winter in Nederland

Het weer: de winter stelde teleur

De afgelopen winter heeft mij en meer mensen teleurgesteld. De meeste winterverwachtingen gingen uit van een strenge of koude winter tot zelfs de strengste winter ooit.

Witte wereld

Mijn eigen voorspelling ging uit van minstens een echte winterperiode met langer dan een week schaatsen op natuurijs en een aantal keren een witte wereld. Overlast door winterweer, maar ook door niet-winterweer zoals mist en storm zou voorbijkomen. In mijn voorspelling zou de winter in december al opspelen. De maand december beantwoordde aan mijn voorspelling en we hadden nog een winter(se) Kerst ook. De marathon op natuurijs is verreden op 26 december in Noordlaren.

De echte winter bleef uit

Januari en februari wisten geen winterweer te brengen en beantwoordden wat dat betreft niet aan mijn winstvoorspelling. Overlast door geen winterweer zoals mist en stormweer beantwoordde wel aan mijn voorspelling. De echte winter bleef in januari en februari uit. Het is het risico van het maken van een wintervoorspelling die het de afgelopen jaren goed heeft gedaan. Dit jaar beslist niet (behalve december) als het om het winterweer gaat. Dus onvoldoende. De komende winter kom ik traditioneel met een nieuwe voorspelling, net als de komende zomer.

Piet Paulusma is op 20 maart 2022 overleden.

(Bron: MAX Magazine – Editie nr. 12 2022. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord