weer in coronatijd

Het weer: “ik mis de gezelligheid”

Ik ben op 2 januari met mijn eerste uitzending van Piets Weerbericht bij MAX begonnen. Eind januari was het coronavirus in verschillende landen in Europa aanwezig. Ik ben eind januari nog naar de Weissensee geweest voor opnames met het weerbericht.

Eind februari werd de eerste besmetting in ons land geregistreerd. Hierna ging het snel met de verspreiding van het virus in ons land met regelgeving als gevolg. In maart heb ik een column geschreven over mijn visie op de relatie weer en coronavirus. Het coronavirus heeft veel invloed gehad op onze maatschappij en dat zal voorlopig ook nog wel zo blijven. Zeker gezien de toename van het aantal besmettingen in de afgelopen weken.

Voor mij en de mensen om mij heen heeft het coronavirus ook grote gevolgen gehad. Ik sta natuurlijk op locatie en buiten mijn weerpraatje op te nemen, maar de evenementen en plaatselijke activiteiten zijn voor het grootste deel niet meer doorgegaan. Dus ben ik veelal in de buurt gebleven met mijn weerbericht. Alleen voor het programma MAX vakantieman heb ik nog uitstapjes gemaakt en ook dan aangepast aan de regelgeving. Als ik terugkijk op ruim 6 maanden corona en Piets Weerbericht bij MAX is er van mij uit alle aandacht voor het weer geweest en de natuur samen met water en watersportlocaties. Dit heeft fraaie beelden opgeleverd. Toch heb ik net als veel mensen met mij de gezelligheid, de vrolijkheid gemist van alles wat er normaal te doen is in ons land. De anderhalve meter heeft ervoor gezorgd dat ik geen drukke locaties heb bezocht en meestal alleen in beeld sta te presenteren. Dit zal helaas voorlopig zo blijven.

Bron: MAX Magazine – Editie nr. 40 2020

Geef een reactie