MAX vakantieman

De zomer van 2020 zal voor iedereen anders zijn dan normaal en het is maar de vraag óf het mogelijk is om met vakantie te gaan. Wat verandert er in de reissector, welke problemen komen er aan het licht? En welke nieuwe mogelijkheden ontstaan in de buurt?

Ondanks dat het hoogst onzeker is of er überhaupt gereisd kan worden komend vakantieseizoen, zullen veel mensen vrij zijn in de zomerperiode. Vinden we nieuwe creatieve mogelijkheden, zoals even ontspannen in eigen land? Kunnen we toch weer op vakantie naar het buitenland, en zo ja hoe? En hoe ziet een anderhalve-meter-vakantie eruit? Er zijn ook zorgen: wat als je bijvoorbeeld al een aanbetaling hebt gedaan, maar door het coronavirus niet in het vliegtuig, de auto of trein kunt stappen naar de beoogde vakantiebestemming?

Kortom: er staat ons een vakantieseizoen te wachten met hoop op nieuwe mogelijkheden, maar ook met veel onzekerheid. In MAX vakantieman staan wekelijks reisdossiers centraal, waarin reizigers tegen problemen zijn aangelopen. MAX Ombudsman Jeanine Janssen springt op de bres voor gedupeerden. Ze wijst kijkers op hun rechten en komt met nieuws uit de reisbranche, die een extra onzekere tijd doormaakt.

Naast oplossingen voor consumentenproblemen biedt MAX vakantieman diverse tips, voor bijvoorbeeld anderhalve-meter-ontspanning. We nemen een kijkje bij de (ooit zo) populaire Nederlandse toeristische trekpleisters en in Beste Vakantieman behandelen we vragen van kijkers die door een deskundige beantwoord worden.

Hoe de zomer van 2020 er ook uit komt te zien, één ding is zeker: we hopen op lekker weer, al helemaal als reizen naar warme oorden lastig wordt. Daarom versterkt weerman Piet Paulusma het team van MAX vakantieman, uiteraard met zijn weerbericht.