Gelderland

Gelderland moedigt groene vingers aan met subsidie

De provincie Gelderland vindt het een goed idee als inwoners zich inzetten voor de natuur of de groenvoorziening. Zelfs zo’n goed idee, dat de provincie voortaan burgerinitiatieven op dit gebied subsidieert. 

Subsidiepot voor burgers en bedrijven

De subsidie moet de Gelderse inwoners aanmoedigen om hun eigen omgeving te vergroenen of om op een andere manier betrokken te zijn bij natuur of landschap. Groepen van 5 personen of meer met een goed idee op dit gebied kunnen proberen er aanspraak op te maken. Dit geldt ook voor organisaties die zich willen inzetten voor de natuur of het groen.

Voorbeelden

Inmiddels zijn er al projecten gefinancierd uit dit speciale potje voor de natuur. Zo is een scouting uit het dorp Gendringen bezig met het aanleg van een bos met fruitbomen. De vruchten die deze bomen voortbrengen worden verdeeld onder de mensen in het dorp.

Ook Stichting Vleermuizendorp uit Neede heeft subsidie gekregen om de inwoners van het dorp bewust te maken van de vleermuizen die er leven. Zij hebben een tentoonstelling over dit onderwerp georganiseerd en een speciale vleermuizenwandeling uitgezet. Daarnaast heeft de Stichting Heg en landschap uit Heerde een subsidie gekregen om het Nederlands kampioenschap heggenvlechten te houden. Tijdens dit kampioenschap worden er heggen van hout gevlochten die erg belangrijk zijn voor de flora en fauna in Gelderland.

Zelf een aanvraag indienen?

Woont u in Gelderland en heeft u een goed idee om de natuur in uw buurt te verrijken? Dan kunt u een aanvraag indienen bij de provincie. Op deze site vindt u meer informatie over hoe dit werkt.

Veel succes!

(Bron: Nature Today, De Gelderlander)

Geef een antwoord