tuin

Deze website vertelt u welke flora en fauna u tegen kunt komen in de eigen tuin

Er is geen land ter wereld waar de natuur zo vaak en gedetailleerd in kaart wordt gebracht als in Nederland. De website Nature Today heeft heel veel van deze data verzameld, waardoor u nu precies kunt zien wat er leeft rondom uw huis.

Natuur in de buurt

Met z’n allen een natuurgebied in trekken gaat momenteel lastig, maar dat neemt niet weg dat het nog steeds mogelijk is om de natuur van dichtbij te beleven. Letterlijk, want op de website naturetoday.nl vindt u informatie over de dieren en planten die zich in uw tuin kunnen bevinden.

Zo werkt het

Zodra u een account heeft aangemaakt op de website kunt u in het witte balkje bovenaan de website uw woonplaats invullen. U krijgt daarna een overzicht van alles wat u hier leeft. Dit overzicht is voorzien van foto’s, zodat u de planten en dieren goed kunt herkennen.

U kunt niet alleen zien welke dieren en planten zich hier bevinden, maar ook wat zij op dat moment aan het doen zijn. Niet echt natuurlijk, maar u kunt via de website wel ontdekken of de vogelsoort die bij u in de buurt veel voorkomt op het moment aan het broeden is. Of dat de konijnenfamilie aan de overkant waarschijnlijk net de eerste jongen van het jaar heeft gehad.

Natuur op uw smartphone

Het is de bedoeling dat al deze informatie uiteindelijk ook gebundeld wordt op een smartphone app die de naam Nature Today Go moet dragen. Zo ver is het echter nog niet. De Universiteit van Wageningen, waar Nature Today onderdeel van is, is momenteel nog bezig met de realisatie van deze app.

MAX Ouderenjournaal

Wilt u meer weten over dit project van Nature Today? Kijk dan op 2 april 2020 naar het MAX Ouderenjournaal. Daarin wordt bioloog en bedenker Arnold van Vliet geïnterviewd over zijn idee. U ziet het MAX Ouderenjournaal rond 16.40 uur op NPO 1.

(Bron: Nature Today)

Geef een antwoord