baardmannetjes

De Baardmannetjes zijn terug!

Op vrijdag 21 juli om 2017 start het nieuwe seizoen van Baardmannetjes. Nico de Haan en Hans Dorrestijn gaan dit seizoen op diervriendelijke vogeljacht in en bij de stad. Tijdens hun zoektocht naar bijzondere vogels nemen ze kijkers mee naar het stadscentrum, -park en een nabijgelegen natuurgebied. MAX’ bebaarde mannetjes bezoeken dit derde seizoen onder andere Utrecht, Zwolle en Haarlem. Want óók in en rond de stad zijn er fantastische fladderaars te vinden.

Bijzonder duo

Baardmannetjes Hans en Nico zijn een bijzonder duo. Nico weet alles van de natuur, Hans weet meer van tekst en humor. Maar ze delen een passie voor flora en fauna en hebben elkaar daarin gevonden. Het programma is een mix van informatie over de natuur, gedichten, de verhalen die daarmee te maken hebben én veel humor.

City trip

Een van de binnenlandse city trips brengt Hans en Nico naar Zwolle. In en rond de Overijsselse Hanzestad gaan de heren op zoek naar de slechtvalk. Hans heeft zo zijn bedenkingen: is de stad wel de natuurlijke habitat voor deze imposante roofvogel en voelt Hans zichzelf eigenlijk wel op zijn gemak in de stad?

Hans en Nico doen ook Haarlem aan. In de hoofdstad van Noord-Holland lopen de heren kans om zo veel bijzondere vogels tegen het lijf te lopen, dat Hans maar moeilijk een wensvogel kan benoemen. Want, wie wil er nu kiezen tussen een bosuil of een halsbandparkiet?

Spot de Baardmannetjes!

Waar zijn Hans en Nico nu weer neergestreken? Op onze website kunt u de route van de Baardmannetjes volgen, om zo misschien zelf wel achter de vogels aan te gaan.

De Baardmannetjes zijn te zien vanaf vrijdag 21 juli 2017 rond 21.15 uur op NPO 2.

Geef een reactie