Ziggo

Ziggo stopt met analoge radiosignaal. Wat betekent dit?

Kabelbedrijf Ziggo is bezig met het uitschakelen van het analoge radiosignaal. Dit betekent dat luisteraars die klant zijn van Ziggo op korte termijn niet langer via de kabel op de vertrouwde wijze NPO Radio 5 kunnen ontvangen. Dit gebeurt stapsgewijs, per regio, en is het aan het einde van 2021 afgerond.

Hoe kunt u NPO Radio 5 wel beluisteren?

Er zijn gelukkig alternatieven om NPO Radio 5 te blijven beluisteren. Dit kan onder meer via nporadio5.nl of de NPO Radio 5-app die  eenvoudig is te downloaden voor iOS en Android. Ook kunnen Ziggo-klanten naar NPO Radio 5 luisteren via hun televisie. De zender is helaas niet te ontvangen via de traditionele FM-ether. NPO Radio 5 wordt wél uitgezonden via de digitale FM. Daarvoor is een speciale ontvanger nodig, een zogeheten DAB+-radio. Deze is los te kopen en ook steeds meer auto’s zijn voorzien van een DAB+ radio.

Henkjan Smits – presentator De MAX! “NPO Radio 5 groeit al jaren in populariteit. Ondanks dat het niet via de FM te ontvangen is, ontdekken steeds meer 50-plussers dit fijne radiostation. Het is, voor ons makers, fijn te merken dat onze luisteraars, waar we het voor maken, ons via deze nieuwe wegen nog steeds weten te vinden.”

Extra mogelijkheden

Verder bieden Ziggo en andere bedrijven een speciale digitale radio-ontvanger aan. Dit is een klein toestel dat tussen de aansluiting van Ziggo en de vertrouwde apparatuur geplaatst wordt, zodat luisteraars hun bestaande stereo-installatie kunnen blijven gebruiken. Meer informatie is te vinden op de website nporadio5.nl/luisteren.

Manuela Kemp – presentator De MAX! “Natuurlijk blijft u naar Radio 5 luisteren omdat het de leukste familie van uw radio is! Het verbindt oud en jong met het beste van 7 decennia muziek.”

Vragen?

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met MAX Publieksservice. Deze is op werkdagen tussen 09.00 uur en 16.00 uur te bereiken op 035 – 677 61 88 (lokaal tarief).

Geef een antwoord

Reactie

  dragon says:

  m.i.v. 3 augustus is de analoge radio van de kabel (Ziggo)
  gestopt,
  In de plaats daarvan kwam er een vriendelijk verhaal, hoe te werk te gaan
  De reden hiervoor volgens Ziggo:

  Op 3 augustus stopt het analoge radiosignaal via de kabel. Daarmee maken we ruimte op onze kabel om ons netwerk nog sneller en stabieler te maken.

  Voor meer dan 100000 luisteraars is dit een ramp,
  Onder het mom van verbeteren stabiliteit, wordt deze actie uitgevoerd.
  Het echte verhaal is, dat ze ruimte willen maken op de kabel om nog meer betaalde items te kunnen aanbieden, en dus meer geld in het laatje krijgen.
  De alternatieven zijn , een FM draadje die je gratis krijgt, maar waardoor het luistergenot niet stabiel is .
  Ik ben al een dag bezig om FM ontvangst te krijgen met dat Ziggo-draadje .

  Datzelfde geld voor DAB+ waar men ook nog eens een nieuwe radio voor aan moet schaffen.
  De DAB+ ontvangst is in omgeving van Leiden onstabiel.

  En natuurlijk is het ook mogelijk via internet te luisteren,
  De mogelijkheid om de tv aan te zetten om naar de radiozenders te kunnen luisteren (stroomverbruik en onhandig)
  Verder bied Ziggo voor €50 een digitale tuner aan die op de bestaande versterker moet aangesloten worden.