Duitse muziek

Wekker-Wakker! in het teken van Duitse muziek

Vrijdag 27 oktober 2017 is het Duitse Henkie-dag bij Wekker-Wakker!, een dag die volledig in het teken staat van verschillende soorten Duitse muziek. De studio verandert in een heuse Deutsche Stube waar publiek welkom is. Manuëla en Henk presenteren voor de gelegenheid in gepaste kledij en ontvangen gasten als NOS-nieuwslezer Matijn Nijhuis en zangeres Ellen ten Damme. 

Een Henkie

Presentator Henk Mouwe is gek op Duitse muziek. Afgelopen weken hebben luisteraars hun favoriete Duitse plaat, ‘een Henkie’, door kunnen geven. Dit heeft geresulteerd in een lange lijst met verschillende soorten Duitse muziek. Van alles komt voorbij. De lijst is vrijdagochtend 27 oktober te beluisteren op NPO Radio 5. Voor deze speciale uitzending verandert de studio in een Deutsche Stube, waar publiek welkom is om aan te schuiven aan lange tafels, te genieten van koffie met Apfelstrudel, een jodelworkshop te volgen bij de Schlager Schwestern én natuurlijk te genieten van Duitse muziek. De ochtend wordt gepresenteerd door Henk Mouwe en Manuëla Kemp, in respectievelijk lederhosen en dirndl kostuum.

Taalblünders

Schrijver van het boek Es kommt wohl gut, Reinhard Wolff, komt praten over de grappigste ‘taalblünders’ die Nederlanders maken als ze Duits spreken en NOS-collega Matijn Nijhuis pikt uit zijn collectie ‘platen-van-artiesten-die-het-in-het-Duits-wilden-proberen’, de mooiste exemplaren. Ellen ten Damme ist zu Gast om enkele Duitse nummers live ten gehore te brengen. En vanuit zijn studio in Duitsland belt Dennie Christian ook even om bij het Duitse feestje aanwezig te kunnen zijn.

De uitzending is vrijdag 27 oktober 2017 van 6.00 tot 10.00 uur te volgen op NPO Radio 5. Es wird supertoll!

Geef een antwoord