Duur 09:31
Gepubliceerd op 19 december 2017

Laatste Wekker-Wakker! en Henk Mouwe met pensioen

Na 45 jaar radio en televisie gaat presentator Henk Mouwe vrijdag 29 december 2017 met een welverdiend pensioen. Op die dag is tevens de laatste uitzending van het NPO Radio 5 programma Wekker-Wakker! te horen. Maar wie denkt dat Henk stil gaat zitten, die heeft het mis. 

Radio- en televisiedier

Begin jaren 70 gaat Henk Mouwe aan de slag bij de NCRV. Hij begint bij de radio en presenteert programma’s als Gospelrock, Popstation, Wie weet waar Willem Wever woont en Heer en Meester. Naast zijn werk voor de radio maakt hij begin jaren 80 ook de overstap naar televisie. Hij is een van de vaste omroepers en presenteert onder andere het Stedenspel, Verre Vrienden en Boggle.

Henk MouweHalverwege de jaren 90 gaat Henk aan de slag bij Omroep Gelderland. Hij presenteert ook daar voor zowel radio als televisie. In 2006 gaat Henk aan de slag bij Omroep MAX. Sinds 2008 is hij een van de vaste presentatoren van het ochtendprogramma Wekker-Wakker! op NPO Radio 5. Naast zijn werk voor de radio is Henk een van de vaste invallers voor het MAX-programma De Geheugentrainer en zet hij zich op alle mogelijke manieren voor MAX in.

Wekker-Wakker! wordt Je dag is goed bij MAX

Met het vertrek van Henk Mouwe maakt het programma Wekker-Wakker! plaats voor een nieuw ochtendprogramma. Vanaf 2 januari 2018 presenteert Jeroen van Inkel Je dag is goed op NPO Radio 5. Manuele Kemp, die samen met Henk Mouwe Wekker-Wakker! presenteert, stapt over naar de middag. Zij gaat met Henkjan Smits het programma De MAX! op NPO Radio 5 presenteren. Wekker-Wakker! Weekend met Jan Rietman blijft elke zaterdag te horen van 06.00 – 10.00 uur.

Niet stilzitten

Maar wie denkt dat Henk Mouwe stil gaat zitten, die heeft het mis. Henk blijft verbonden met MAX en zich inzetten voor de omroep. Hij blijft ook een van de vaste gezichten op de 50-PlusBeurs, op ledendagen en valt waar nodig in. Want stilzitten is niets voor Henk. Wel heeft hij beloofd van zijn pensioen te gaan genieten. Henk reist graag en daar is nu meer tijd voor. Op 19 december 2017 is Henk in Tijd voor MAX extra in het zonnetje gezet.

Vrijdag 29 december 2017 is de laatste Wekker-Wakker! van 06.00 – 10.00 uur te horen op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Reacties (2)

 1. Gottfried says:

  Beste Henk,

  Geniet van je wel verdiende PNO pensioen.

  Juul – oud TROS radio collega

 2. safari says:

  Henk, bedankt voor je warme stem, het prettige geluid kortom
  een juiste man op een juiste plaats!
  succes met je komende vrije periode en bij wat je ook gaat doen vergeet 1 ding niet: doe wat je graag wilt maar …..GENIET!!!
  groet uit Didam achterhoek!
  Aart Schouten

Bekijk ook

Meer