wat een verhaal

Wat een verhaal – De oudere broer

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In aflevering 5 vertelt Kor een verhaal over zijn oudere broer. Voor Kor geldt: een dag niemand in de maling genomen, is een dag niet geleefd. Maar wat we weten allemaal,  ‘Wie het laatst lacht, lacht het best’. En daar komt Kor ook achter…Rik van den Bos heeft het scenario geschreven en Anne de Clercq is de regisseur. Zij vertelt hoe de verfilming van het verhaal voor haar tot stand is gekomen.

“Het duurde even totdat we een vorm hadden gevonden om dit verhaal goed te vertellen, maar uiteindelijk is het erg goed gelukt. Het draait in deze aflevering allemaal om grappen maken en de eindgrap is vooral erg belangrijk. Eigenlijk is het bij deze aflevering het beste om er niet te veel over te zeggen, omdat dan de eindgrap het best werkt.”

Anne de Clercq (regisseur)

Anne de Clercq studeert af als Director of Photography aan de Nederlandse Filmacademie (AHK), maar ontwikkelt zich vervolgens tot regisseur van speelfilms, korte films, commercials, videoclips en series. Ze regisseert onder andere de series Julia’s TangoDe co-assistentS1ngle en Seinpost Den Haag. Meer recent regisseert Anne de succesvolle televisieserie Soof: Een Nieuwe Begin waarvan het tweede seizoen op televisie uitgezonden wordt.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie