Wat een verhaal – De lijmvinger

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In aflevering 6 heeft een lijmvinger de hoofdrol. Wanneer Bionda door een klein ongelukje bij de dokter belandt zullen zij noodgedwongen de hele verdere dag met elkaar moeten doorbrengen. Deze bizarre wending zorgt voor een hilarisch verhaal wat eindigt met een sinaasappel…Martijn Hillenius heeft het scenario geschreven en Allard Westenbrink is de regisseur. Hij vertelt hoe de verfilming van het verhaal voor hem tot stand is gekomen.

“Bionda is eigenlijk een wandelende anekdotenmachine. Zij heeft zo ontzettend veel meegemaakt en doet dit nog steeds. Een paar weken terug nog appte zij mij dat ze alweer op de eerste hulp was belandt. Haar man zei toen nog: ze kunnen wel elke week met de camera bij ons langskomen. Ik wilde graag een aantal van haar verhalen verwerken in de aflevering en dan het hoofdverhaal eruit lichten. Door die andere anekdotes ook aan bod te laten komen, kunnen kijkers alvast kennismaken met haar, zodat ze een beetje weten wie Bionda is voordat het grote verhaal begint. Dat is belangrijk, want je moet als kijker eerst iets gaan voelen voor die mensen om meegenomen te kunnen worden in wat zij vertelt.”

Allard Westenbrink (regisseur)

Regisseur Allard Westenbrink studeerde in 2002 af met de prijswinnende comedy Vakantiefilm BV. Door zijn gevoel voor humor, comedytiming en natuurlijke spelregie wordt hij ook veel gevraagd voor programma’s als De Wereld Draait Door en Keuringsdienst van Waarde. Sinds 2011 maakt hij programma’s en series als Wat Als? Komt Een Man Bij De Dokter, Danni Lowinski en De mannen van dokter Anne. Westenbrink schrijft en regisseert ook eigen werk dat te zien is op zijn YouTubekanaal.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie