Wat een verhaal – De vaas

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In aflevering 3 vertelt Jet haar verhaal over een vaas. Rik van den Bos heeft het scenario geschreven en Anne de Clercq is de regisseur. Zij vertelt hoe de verfilming van het verhaal voor haar tot stand is gekomen.

“Toen ik het verhaal voor het eerst hoorde, wist ik gelijk dat het een soort tragikomedie moest worden. Ik vond jet direct sympathiek en wilde de chaos in haar verhaal goed  terug laten komen op beeld. daar hebben we dus rekening mee gehouden tijdens het filmen. Door bepaalde filmkaders toe te passen en veel shots van dichtbij te nemen, kun je dat versterken. Ik wilde het ongemak goed vatten. Het huis waarin de aflevering is opgenomen is niet het originele huis, maar wel dat van de locatiemanager.”

Anne de Clercq (regisseur)

Anne de Clercq studeert af als Director of Photography aan de Nederlandse Filmacademie (AHK), maar ontwikkelt zich vervolgens tot regisseur van speelfilms, korte films, commercials, videoclips en series. Ze regisseert onder andere de series Julia’s TangoDe co-assistentS1ngle en Seinpost Den Haag. Meer recent regisseert Anne de succesvolle televisieserie Soof: Een Nieuwe Begin waarvan het tweede seizoen op televisie uitgezonden wordt.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie