Wat een verhaal – De trein

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In aflevering 2 vertelt Dick over zijn bijzondere treinreis. Als hij zoals iedere maandag zijn zoon Chief naar het station brengt, blijkt het geen dag zoals alle andere. Wat volgt is een reeks zenuwslopende gebeurtenissen die ons allemaal kunnen overkomen maar waar we liever alleen maar naar luisteren…Don Duyns heeft het scenario geschreven en Allard Westenbrink is de regisseur. Hij vertelt hoe de verfilming van het verhaal voor hem tot stand is gekomen:

“Toen ik het verhaal voor het eerst las dacht ik: hoe ga ik dit in hemelsnaam draaien? We hebben een beperkt aantal draaidagen en we stonden voor een grote uitdaging wat betreft de locaties waar dit verhaal zich afspeelt. We hadden ons natuurlijk wel goed voorbereid, maar konden niet alles voorproduceren. We hadden dus wel een beetje mazzel nodig. Zo speelt het verhaal zich af tijdens een regenachtige dag, maar voor hetzelfde geld hadden wij gedraaid op een zonnige dag. Gelukkig had ik een engeltje op mijn schouder, want het is allemaal goed gelukt. Ik weet nog dat mijn cameraman en ik na de laatste opnames naar huis reden en dat wij tegen elkaar zeiden: het is gewoon gelukt. Dat geeft zo’n kick! We zijn erg trots op het eindresultaat.”

Allard Westenbrink (regisseur)

Regisseur Allard Westenbrink studeerde in 2002 af met de prijswinnende comedy Vakantiefilm BV. Door zijn gevoel voor humor, comedytiming en natuurlijke spelregie wordt hij ook veel gevraagd voor programma’s als De Wereld Draait Door en Keuringsdienst van Waarde. Sinds 2011 maakt hij programma’s en series als Wat Als? Komt Een Man Bij De Dokter, Danni Lowinski en De mannen van dokter Anne. Westenbrink schrijft en regisseert ook eigen werk dat te zien is op zijn YouTube-kanaal.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. Jac de Bont says:

    Antwerpen! Heel herkenbaar, fijne toffe stad. Twee keer iets gelijkaardigs meegemaakt. 1: Bezoek aan de stad (al wel 25 jaar geleden met gezin) en achterdeur van de auto wijd open laten staan Na 3 uur terug bij de auto, auto stond er nog met de deur wagenwijd open en alle spullen zaten er nog in. Schrikken, maar wel Ongelooflijk! 2: Autopech gehad in de stad in de winter met 4 graden onder nul. Taxichauffeur vraagt wat er loos is en zegt na deze rit kom ik terug. Na zijn rit met een klant komt hij zowaar nog terug terug ook en zegt ‘ik sleep je wel terug naar Breda’ (wat hij natuurlijk niet mocht) voor toen nog 50 gulden. Was wel ff spannend met 100 km op de ring aan een sleepkabel richting Gent met vrouw en 2 kleine kinderen achterin, steenkoud en geen stuur- en rem bekrachtiging meer. Na enige tijd toch contact gekregen met hem dat het de verkeerde richting was. Afijn, uiteindelijk waren we nog sneller terug in Breda dan wanneer ik zelf had gereden. Maar ja, voor dat geld kon ik nooit met het gezin met de trein terug naar Breda en later de auto weer (laten) ophalen. Maar GELUKKIG WEL goed afgelopen. Het zal wel aan onze (mijn!) onbezonnen “Het komt wel goed” hebben gelegen.