Wat een verhaal – De quiz

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In aflevering 4 vertelt Inge over een quiz. Zij heeft in haar studententijd van het winnen van weddenschappen een ware levenskunst gemaakt. Ze verliest nooit en de een na de andere uitdager wordt door haar vernedert. Tot ze ineens haar hand lijkt te overspelen…Niek Barendsen heeft het scenario geschreven en is de regisseur. Hij vertelt hoe de verfilming van het verhaal voor hem tot stand is gekomen.

“Ik had meteen een idee hoe de ik deze aflevering wilde vormgeven. Mijn eerste ingeving was om direct allemaal leuke quizen en weddenschappen te bedenken. Dat is iets wat ik heel graag doe. Ik schrijf bijvoorbeeld de quizen voor Het Klokhuis en de Welkoms-serie (Welkom bij de Romeinen, Welkom in de Gouden eeuw, red.). Het leuke van quizen vind ik dat er altijd van die doodgewone mensen meedoen en die gesprekjes er omheen; ik moet er altijd erg om lachen. Kortom: Deze aflevering van Inge was mij dus echt op het lijf geschreven.”

Niek Barendsen (scenarist en regisseur)

Niek Barendsen studeert af aan de Academie voor Kleinkunst. Sindsdien schrijft en regisseert hij onder andere Klokhuis, Welkom in de Gouden Eeuw, Welkom bij de Romeinen, Welkom in de jaren 60 tot en met Welkom in de tachtigjarige oorlog. Ook schrijft Brandsen de musical  Vijftig Tinten, de parodie, het toneelstuk Om de Macht en delen van Showponies: de Alex Klaasen Revue. Begin 2020 verschijnt  zijn nieuwe, satirische tv serie Nieuw Zeer op de buis.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie