Wat een verhaal – De lunch

Wat maakt een feest of avond met familie en vrienden zo leuk en speciaal? Dat zijn de verhalen die we elkaar vertellen. Echt gebeurde verhalen! In het nieuwe MAX-programma Wat een verhaal vertellen bijzondere vertellers hun waargebeurde verhalen. Bekende acteurs brengen de verhalen vervolgens in een gedramatiseerde verfilming tot leven. Achter deze verhalen zitten schrijvers een regisseurs om alle verhalen in goede banen te leiden.

In de eerste aflevering het verhaal van Heleen en haar bijzonder lunch. Altijd als Heleen de grote stad bezoekt luncht zij op haar vertrouwde plek. Bestelt ze haar vertrouwde gerecht. Om te gaan zitten aan haar vertrouwde tafeltje. Maar deze keer is niets zoals het hoort te zijn. Martijn Hillenius heeft het scenario geschreven en Pieter van Rijn is de regisseur. Van Rijn vertelt hoe de verfilming van het verhaal tot stand is gekomen.

“Toen ik het verhaal van Heleen hoorde vond ik het direct heel erg leuk. Ze vertelt het heel spannend en goed, waardoor ik dit verhaal ook graag wilde verfilmen. Ik had meteen een idee van hoe het eruit moest zien en zocht naar acteurs die op de mensen uit het verhaal leken. Eén van hen kwam ik eigenlijk ter toeval tegen, omdat wij voor een ander project aan het filmen waren in een huis onder dat van hem. Ik zag hem en dacht: hij moet die rol spelen. Dat was op een dinsdag en op de donderdag daarna stonden we op de set.”

Pieter van Rijn (regisseur)

Pieter van Rijn is regisseur van vele succesvolle dramaseries waaronder Het Schaep met de Vijf Pooten, Flikken Maastricht, Soof, Bloedverwanten, Flikken Rotterdam en Tessa. Naast series heeft Pieter ook film geregisseerd zoals De Overloper, Familieweekend en de jeugdfilm Meesterspion.

Benieuwd wie de andere makers van de verhalen zijn? Wij stellen ze graag kort voor!

Wat een verhaal wordt gepresenteerd door André van Duin en Anne-Marie Jung en is te zien vanaf 16 maart 2019 om 22.00 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (5)

 1. Frans Koster says:

  Ik ben bang dat dit een misser van Max en André gaat worden, zonde.

 2. Sande says:

  Is dit een bewerking van “Een bord met spaghetti” van Adriaan van Dis uit 1984?
  Wie pleegt hier plagiaat??

  1. Joost_W says:

   Ik heb even gekeken omdat ik het verhaal dacht te kennen. Het is inderdaad een slappe bewerking van het vermakelijke verhaal van Van Dis (ik heb het vaak aan mijn leerlingen voorgelezen), al betwijfel ik of Van Dis het helemaal zelf heeft verzonnen; het was in 1984 volgens mij al een bekend broodje-aapverhaal.
   Het steeds weer becommentariëren van het verhaal door de presentatoren vertraagt en verflauwt het geheel zodanig dat er inderdaad niet veel anders op zit dan het programma zo snel mogelijk van de buis te halen. Wat een aanfluiting na Woe en Van der Laan.

 3. Simoner says:

  Grappig verhaaltje hoor maar zo uitgerekt en langdradig dat het vervelend werd.

 4. Kreeftje says:

  Zojuist De Lunch teruggekeken en al snel wist ik: ik ken dit verhaal…..
  Klopte op enkele kleinigheidjes er omheen helemaal. Dit was dus absoluut niet origineel.
  En wát langdradig en saai verteld zeg…. ik dommelde er bijna bij in.
  Ook vraag ik me af waarom er twee luisteraars (presentatoren?) bijzitten.
  Nee, het viel mij zwaar tegen.
  Ik kijk nog één aflevering en als die van hetzelfde kaliber is haak ik af.