Serious Request

Vernieuwd Serious Request begonnen

Met het opsluiten van dj’s Frank van der Lende en Domien Verschuuren in het Glazen Huis, is de jaarlijkse benefietactie 3FM Serious Request zondag 18 december 2016 officieel begonnen. Dj Hardwell deed de deur van de mobiele studio in zijn thuisstad Breda om 20.20 uur op slot.

6 dagen nonstop radio

Het is de eerste keer dat geen 3 maar 2 dj’s 6 dagen lang non-stop radio en tv maken zonder dat ze daarbij eten. De radiozender koos dit jaar voor een vernieuwde aanpak en maakt de uitdaging voor de Glazen Huis-bewoners zo nog groter. Verschuuren, die al 2 keer eerder in het Glazen Huis zat, liet eerder deze week weten dat het een zware editie wordt maar dat hij het leuk vindt mee te werken aan vernieuwing. Van der Lende maakt zijn debuut. ,,Ik heb er ontiegelijk veel zin in”, zei hij bij binnenkomst.

Stille ramp: longontsteking

De dj’s krijgen elke nacht bezoek van een bekende gast, onder wie Humberto Tan en Dionne Stax. De opbrengst van de actie gaat elk jaar naar een zogenoemde stille ramp, in samenwerking met het Rode Kruis. Dit keer heeft de radiozender gekozen voor kinderen die sterven aan longontsteking. Dat zijn er jaarlijks zo’n 900.000. 3FM pakt het dit jaar iets anders aan dan voorgaande jaren. Zo gaan de andere collega-dj’s meer dan ooit het land in om actievoerders te helpen bij het inzamelen van geld. Ze doen hiervan ook uitgebreid verslag op radio, tv en internet.

Het Glazen Huis stond al eens eerder in Breda, in 2008.

 

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    De decembermaand is bij uitstek de vakantiemaand voor radio en TV bobo’s. Er is dan weinig personeel om het gepeupel te vermaken met programma’s van enigerlei inhoud. Dit wordt opgelost door achterlijke straatacties zoals deze en een z.g. goed doel moet het legaliseren. Heel Nederland en tegenwoordig ook Belgie wordt een week lang geterroriseerd met zwakbegaafd audio terrorisme. De beelden en het geluid zijn alleen te verdragen door debielen. Maar we hebben geen keuze, we moeten dit ondergaan tot de radio en TV bobo’s weer zongebruind terugkomen van Zuid Afrika en de Antillen.