WhatsApp

Vanaf 1 januari 2021 werkt WhatsApp niet meer op alle smartphones

Trotse gebruikers van oudere smartphones opgelet, want op sommige telefoons kunt u vanaf 1 januari 2021 WhatsApp niet meer gebruiken. Aangezien het op veel telefoons de belangrijkste app is, is het goed te controleren of uw telefoon nog geschikt is in het nieuwe jaar. 

Appen populair

Appen is niet meer weg te denken. Het was altijd al een belangrijk communicatiemiddel, maar dat is in coronatijd alleen maar meer geworden. Het is immers een veilige manier van in contact blijven met elkaar. Even een appje sturen is een kleine moeite en groot plezier. Wist u dat er dagelijks ruim 7 miljard appjes worden verstuurd?! De app ontwikkelt zich en er is een aantal wijzigingen doorgevoerd. En daarom kunt u als u een oudere smartphone gebruikt, na 1 januari de app niet meer gebruiken of sommige functies werken niet meer.

Om welke toestellen gaat het?

Heeft u een Android-toestel? Dan kunt u WhatsApp niet meer gebruiken als uw toestel draait op Androidversie 4.0.3 (Ice Cream Sandwich) of lager. Voor u stopt per 1 januari 2021 de WhatsApp-ondersteuning. Heeft u een iPhone? Dan moet u minimaal iOS 9 hebben om de app te kunnen blijven ondersteunen. Op telefoons als de LG Optimus 3D, de HTC Sensation, de Sony Xperia Arc, iPhone 3GS en de iPhone 4 (en eerder modellen) kunt u vanaf 2021 niet meer op WhatsAppen. De iPhone 4S, 5, 5S, 5C, 6 en 6S kunt u nog wel updaten naar iOS 9. Om na te gaan welke versie u heeft, kijkt u bij ‘Instellingen’, ‘Algemeen’ en dan bij ‘Software-update’. Daar ziet u welke versie u heeft.

videobellen
Lees ook: Digitips over videobellen met WhatsApp, virtueel een museum bezoeken en digitale archieven

Veiligheid en updates

De reden van de wijzigingen heeft voornamelijk te maken met de veiligheid laat Facebook, de eigenaar van de app, weten. Een een aankondiging als deze is tevens een manier om mensen er op attent te maken de telefoon te updaten. Niet iedereen heeft ingesteld de telefoon automatisch te updaten. Daardoor kunnen veiligheidslekken ontstaan en daardoor is het makkelijker voor hackers om hun slag te slaan.

(Bron: AD, AndroidWorld, archief)

Geef een reactie