Televisiespektakel Scrooge Live vraagt hulp tegen kinderarmoede in Nederland

Tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht is zondag 20 december 2020 Scrooge live opgevoerd. Een verrassende mix van bekende zangers en acteurs heeft live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven gebracht. Tevens is aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland.

Kinderarmoede

Helaas is de boodschap van Scrooge nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst 1 op de 12. De problematiek is bovendien, als gevolg van de coronacrisis, alleen maar urgenter geworden. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Het doel van Scrooge Live is om het probleem aan de kaak te stellen en om, met de slogan van Kinderhulp ‘Geef ze warmte!’, een groot aantal kinderen aan nieuwe kleding te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen. Met hulp van de kijker, hoopt Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar.

Liveversie van Scrooge

Het iconische verhaal over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht, is in binnen- en buitenland al 1000-maal verteld. Dit jaar is Scrooge voor het eerst in Nederland, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Het verhaal is in volledige kerstsfeer op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Bekijk de uitzending online terug.

Geef een antwoord

Reactie

  Roeland says:

  Wij hebben geweldig genoten van Scrooge top top top
  Ik heb zondagavond gelijk mijn broers en zussen “n app gestuurd
  dat ze dat ook moesten gaan kijken en doneren natuurlijk :)))))
  Wat ik wel jammer vond dat als je wil doneren de volgende dag
  terug gebeld gaat worden, waarom niet een QR code in beeld je zit dan nl nog in de flo
  van het stuk, de volgende dag moet je maar afwachten of iedereen nog zo ruimhartig is.

  Nogmaals wij hebben genoten………..
  m.v.g.
  Paul& Lea Roelofszen