Duncan Laurence

Songfestival-deelnemer Duncan Laurence vertrekt naar Tel Aviv

Zanger Duncan Laurence is vertrokken naar Tel Aviv, waar hij op 16 mei 2019 Nederland vertegenwoordigt tijdens de 2e halve finale van het Eurovisie Songfestival. Als hij de verwachtingen waar weet te maken, komt Duncan Laurence op 18 mei 2019 weer in actie tijdens de grote finale.

Potentiële winnaar

Nadat in maart van dit jaar duidelijk wordt dat Duncan Laurence namens Nederland het podium van het Eurovisie Songfestival op zal gaan, is hij al favoriet voor de eindoverwinning. In alle peilingen staat hij bovenaan en ook op videoplatform YouTube doet het lied het goed. De clip bij  zijn nummer Arcade wordt ruim 6 miljoen keer bekeken, meer dan welk ander Eurovisie-nummer ook.

Visuele vormgeving

Op 7 mei 2019 repeteert Laurence voor het eerst op het Eurovisie-podium en krijgt het grote publiek ook al iets te zien van de visuele vormgeving van het optreden. Deze vormgeving is de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Het nummer Heroes van de Zweed Måns Zelmerlöw is hier een bekend voorbeeld van. Zelmerlöw wint het liedjesfestijn in 2015.

Wat vindt Bert Haandrikman van de inzendingen?

Hoewel de vormgeving belangrijk is, is het natuurlijk nóg belangrijker dat het liedje goed is. Wie naar de statistieken kijkt, ziet dat dit in het geval van Duncan Laurence wel goed zit. Ook fans van het festival zijn er van overtuigd dat Arcade goede kans maakt om te winnen. NPO Radio 5-dj Bert Haandrikman -Eurovisie-fan sinds 1982- gelooft in het lied. Sterker nog, hij weet zeker dat het wint. Waarom hij hier zo van overtuigd is? Dat leest u in een artikel dat op 16 mei 2019 op onze site verschijnt. Hierin beoordeelt Bert alle deelnemers aan de 2e halve finale, waaronder Duncan Laurence. Twee dagen eerder, op 14 mei, doet hij hetzelfde voor de 1e halve finale. Uiteraard bespreekt hij ook de ‘grote 5’, de landen die zich automatisch plaatsen en dus niet mee hoeven te doen aan een halve finale.

 (Bron: Youtube, ANP, NOS)

Geef een reactie