Sjoerd van Ramshorst in Met het Mes op Tafel

Sjoerd van Ramshorst het nieuwe gezicht van Met het Mes op Tafel

Sjoerd van Ramshorst volgt Herman van der Zandt op als presentator van Met het Mes op Tafel, de populaire kennis- en blufquiz van Omroep MAX. Op maandag 12 februari 2024 maakt Sjoerd zijn debuut als gastheer in het welbekende café.

Kennismaking

Tijdens de oudejaarsspecial maakten de kijkers al even kennis met de nieuwe quizmaster van Het Mes. Bekijk hier het fragment. Sjoerd van Ramshorst neemt het presentatiestokje over van Herman van der Zandt, die het programma bijna 9 jaar lang presenteerde, in totaal 495 afleveringen. Sjoerd is onder meer bekend als presentator van NOS Studio Sport en NOS Studio Voetbal.

Jan Slagter, directeur van Omroep MAX, is verheugd over de komst van Sjoerd van Ramshorst: “Ik ben ontzettend blij dat Sjoerd van Ramshorst het team van Met het Mes op Tafel komt versterken. Zijn ervaring als presentator, humor en stijl maken hem uitermate geschikt voor deze rol.”

“Een grote eer”

Sjoerd van Ramshorst is enthousiast over zijn nieuwe rol: “Voor mij is Met het Mes op Tafel al jaren de leukste quiz van de Nederlandse televisie. De combinatie van kennis en bluf vind ik schitterend. Het is een grote eer dat ik de opvolger mag zijn van Joost Prinsen en Herman van der Zandt. Ik ga m’n best doen om hun prachtige werk een mooi vervolg te geven. De komende tijd zal ik wat toonladders oefenen, zodat de ramen bij de kijkers thuis er netjes in blijven zitten. Daarnaast is het fijn om als jonge vader weer wat vaker in het café te zitten.”

Over Met het Mes op Tafel

Een kandidaat in Met het Mes op Tafel moet van alle markten thuis zijn; flink wat kennis hebben, snel kunnen rekenen en slim kunnen spelen. In Het Mes pokeren 3 deelnemers met de antwoorden op de vragen. Vertrouwen ze op hun antwoorden en zetten ze flink in, passen ze óf bluffen ze zich naar de volgende ronde? Wint de slimste óf de beste bluffer? Op donderdag – in de finale – strijden de winnaars van maandag, dinsdag en woensdag om de weekbonus. Van klassieke weetjes tot ambachten, kunst, muziek en televisie; in Het Mes komt het allemaal voorbij!

De redactie van Het Mes is altijd op zoek naar kandidaten. Aanmelden kan via deze link.

Met het Mes op Tafel met Sjoerd van Ramshorst is te zien vanaf maandag 12 februari 2024 om 19.55 uur op NPO 2. 

(Foto: © MAX/Elvin Boer)

Geef een antwoord

Reacties (5)

  Adriana2 says:

  Herman van der Zandt zal node worden gemist, maar ik snap het wel na 495 afleveringen. Toen hij het stokje van Joost Prinsen overnam, was het ook wennen, maar zie hoe het verder is gegaan! Sjoerd van Ramshorst zal daarom ook zijn draai gaan vinden, ik wens hem veel succes!
  Het enige waar ik me aan erger bij Met het Mes op Tafel zijn de zogeheten ‘sportfragmenten’. Die gaan altijd (een uitzondering daargelaten) over voetbal, alsof er geen andere sporten bestaan. Dus een tip voor de redactie: noem het een ‘voetbalfragment’ of geef alle sporten in deze quiz een kans, zoals: tennis, schaatsen, volleybal, hockey, schaken, tafeltennis, golf, atletiek, paardensport, zwemmen, autosport, skiën, badminton, wielrennen, judo, boksen et cetera, et cetera. Nou, kijk eens aan. Al bijna een heel seizoen gevuld met andere sportfragmenten.

  Gompie01 says:

  Goede keuze als opvolger van Herman van der Zandt. Heel veel succes. Blijft redactie achter programma gehandhaafd? Misschien dat ze dan wat meer duidelijkheid kunnen verschaffen hoe selectie keuzes voor deelname aan de kwis plaatsvindt. Steeds worden oproepen gedaan om je als kandidaat aan te melden. Maar waarom komt iemand die zich al 8 jaar achter elkaar aanmeld maar niet in aanmerking voor een selectiedag?Is er wellicht een voorwaarde dat je lid moet zijn van Omroep Max? Kan dit best wel begrijpen maar vermeld het dan op het aanmeldformulier.

   GerdaH says:

   Geweldig dat MAX iemand heeft gevonden om de mooiste quiz door te kunnen laten gaan. Ook een leuke presentator. 9

  GerdaH says:

  Geweldig dat MAX iemand heeft gevonden om de mooiste quiz door te kunnen laten gaan. Ook een leuke presentator.

  Aggie2 says:

  Wat een geweldige service dat MAX zo snel iemand heeft gevonden om deze quiz door te kunnen laten gaan na het vertrek van Herman van der Zandt naar KRO-NCRV. Ik zou het erg jammer hebben gevonden als de quiz hierdoor van de buis zou zijn gegaan. Ik zou het daardoor erg hebben gemist. Ik vind het een leuke quiz en doe zelf ook altijd mee met het geven van de antwoorden op de vragen. Ik weet aardig wat vragen goed te beantwoorden. Ook Klaas en Milou vind ik een leuke aanvulling bij de muziekvragen. Die omlijsten zij op een hele leuke manier, dus ook dat zou ik anders erg hebben gemist. Nee, dat had nooit mogen gebeuren. Ik ben daarom erg blij dat dit op deze manier is voorkomen!!!!! Ik wens Sjoerd heel veel succes!!!! Hij doet het goed!!!!!