podacast Museum van Nederland

Podcast Het Museum van Nederland #1: hoe vertel je de geschiedenis van Nederland?

In de 6-delige podcastserie Museum van Nederland volgen wij het persoonlijke dagboek van curator Jörgen Tjong in zijn zoektocht naar het antwoord op de vraag: Hoe bouw je het Museum van Nederland? Jörgen neemt de luisteraar mee door de wereld van ’s Neerlands belangrijkste cultureel erfgoed en het tentoonstellen ervan in het Museum van Nederland.

Een inhoudelijk en actuele podcast met achtergrondverhalen over objecten die samen het Museum van Nederland gaan vormen. Met duiding van experts en gesprekken met museumdirecteuren van o.a. het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Mauritshuis en het Bonnefanten.

Eigen verhaal

Er zijn veel objecten ingebracht voor Het Museum van Nederland. Ieder object heeft zijn eigen verhaal en op zijn eigen manier bijgedragen aan de totstandkoming van het Nederland, zoals wij dat vandaag de dag kennen. Maar hoe vormen die objecten samen Het Museum van Nederland? Jörgen Tjon gaat in de eerste aflevering van de podcast op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe vertel je de geschiedenis van Nederland?

Antwoorden

Naar aanleiding van de 3 objecten die in aflevering 1 van het tv-programma zijn ingebracht, zoekt Jörgen naar het antwoord op die vraag. De objecten die behandeld worden in de eerste aflevering zijn: de rugzak van Astrid, zij kwam om bij de ramp met vlucht MH17, de trouwpakken van het echtpaar van het eerste homohuwelijk in Nederland én de racefiets van Gerrie Knetemann.

Beluister aflevering 1:

Elke donderdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren via de website van Het Museum van Nederland, hier op MAX Vandaag en de bekende streamingdiensten.

Geef een antwoord