podacast Museum van Nederland

Podcast Het Museum van Nederland #4: expositie en emotie in sport

In de 6-delige podcastserie Museum van Nederland volgen wij het persoonlijke dagboek van curator Jörgen Tjong in zijn zoektocht naar het antwoord op de vraag: Hoe bouw je het Museum van Nederland? Jörgen neemt de luisteraar mee door de wereld van ’s Neerlands belangrijkste cultureel erfgoed en het tentoonstellen ervan in Het Museum van Nederland.

Een inhoudelijk en actuele podcast met achtergrondverhalen over objecten die samen het Museum van Nederland gaan vormen. Met duiding van experts en gesprekken met museumdirecteuren van o.a. het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Mauritshuis en het Bonnefanten.

Expositie en emotie in sport 

Hoe geef je emotie weer in een expositie? Dat onderzoekt Jörgen deze week aan de hand van een aantal sportobjecten die zijn ingebracht in Het Museum van Nederland.

De voetbalschoenen van Van Basten en de racefiets van Gerrie Knetemann, het zijn objecten die grote momenten in de geschiedenis hebben meegemaakt. Objecten waar bloed, zweet en tranen in zitten. Hoe laat je dat tot zijn recht komen en hoe laat je de museumbezoeker zien dat deze objecten waardevol zijn?

In deze aflevering spreekt Jörgen met de presentator van Het Museum van Nederland Dione de Graaff, met de directeur van het Van Gogh Museum Emilie Gordenker en met sportjournalist en historicus Jurryt van de Vooren.

Beluister de podcast:

Elke donderdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren via de website van Het Museum van Nederland, hier op MAX Vandaag en de bekende streamingdiensten.

Geef een reactie