podacast Museum van Nederland

Podcast Het Museum van Nederland #6: de expositie van Nederland

In de 6-delige podcastserie Museum van Nederland volgen wij het persoonlijke dagboek van curator Jörgen Tjong in zijn zoektocht naar het antwoord op de vraag: Hoe bouw je het Museum van Nederland? Jörgen neemt de luisteraar mee door de wereld van ’s Neerlands belangrijkste cultureel erfgoed en het tentoonstellen ervan in Het Museum van Nederland.

Een inhoudelijk en actuele podcast met achtergrondverhalen over objecten die samen het Museum van Nederland gaan vormen. Met duiding van experts en gesprekken met museumdirecteuren van o.a. het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Mauritshuis en het Bonnefanten.

De expositie van Nederland

Jörgen Tjon gaat in de 6e en laatste aflevering van Museum in de Maak de tentoonstelling van Het Museum van Nederland afmaken. Want het televisieprogramma is afgelopen en dus zijn alle voorwerpen inmiddels ingebracht. Tjon gaat in gesprek met tentoonstellingscoördinator Klaas Witsen Elias, Klaas is bezig met de opbouw van de expositie in Kunsthal Rotterdam. Ook krijgen luisteraars een virtuele tour door de expositie: Het Museum van Nederland.

 

Elke donderdag is er een nieuwe aflevering te beluisteren via de website van Het Museum van Nederland, hier op MAX Vandaag en de bekende streamingdiensten.

Geef een reactie