Ouderen snappen niets van Snapchat

De foto- en video-app Snapchat groeit hard, zo meldt Evan Spiegel, directeur van het bedrijf. Veel mensen kennen Snapchat vooral als de app waarop je foto’s en video’s deelt die na een paar seconden verdwijnen. De filmpjes op het netwerk gaan hard en de dienst dreigt het gigantische Facebook zelfs in te halen. Ouderen snappen echter niets van de app.

Hoe werkt Snapchat?

Maar hoe werkt Snapchat nou precies? Het idee van Snapchat is dat u foto’s en video’s deelt. Dat kan één op één met vrienden die ook op Snapchat zitten; die snaps (foto’s en video’s gemaakt in de app) verdwijnen als u ze één keer hebt bekeken. Foto’s en video’s die u in uw ‘verhaal’ deelt, zijn 24 uur lang zichtbaar. Het verhaal is in feite de tijdlijn die al uw vrienden kunnen zien.

Populariteit onder jongeren

De app is vooral bij jongeren mateloos populair: dagelijks loggen meer dan 100 miljoen mensen in op de dienst. Dat is niet veel als je het vergelijkt met Twitter (zo’n 320 miljoen), Instagram (400 miljoen) of Facebook (1,6 miljard), maar als het gaat om videoweergaven lijkt Snapchat Facebook snel te naderen. Gemiddeld spenderen de dagelijkse bezoekers zo’n 25 tot 30 minuten binnen Snapchat. Dagelijks kijken mensen in totaal 8 miljard video’s per dag op Snapchat. Dat is evenveel als op Facebook, een platform dat dagelijks ruim een miljard mensen weet te bereiken. Het aantal afgespeelde video’s per dag op Snapchat is vijf keer meer dan een jaar geleden.

Te ingewikkeld

Snapchat trekt momenteel vooral jongeren aan, de doelgroep waarmee groei op een nieuw platform vaak begint. Wie jongeren weet te trekken, stijgt vanzelf ook in populariteit bij ouderen, is het idee. Snapchat groeit momenteel dus flink, maar er is één grote drempel. Veel oudere gebruikers snappen namelijk niets van de app, waardoor het platform veel eerder aan een maximum gebruikers zit dan bijvoorbeeld Facebook. Ouderen hebben moeite met hoe Snapchat eruit ziet, wat ze er mee kunnen en hoe ze dat precies moeten doen. Als Snapchat nog verder wil groeien, zullen ze daar aanpassingen in moeten doen. “Hoe werkt Snapchat?” was niet voor niets de meest gestelde vraag aan Google in 2015.

Geef een antwoord