Camping Wassenaar in Paradijs & Trekvogels

Nieuw op MAX Vandaag: Paradijs & Trekvogels

Er zijn boerencampings, prachtige natuurcampings, seniorencampings, glampings, naturistencampings, grote familiecampings en eenoudercampings. U kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Nederland. Maar waarom houden wij zo van kamperen? In de 4-delige serie Paradijs & Trekvogels gaan we op zoek naar de liefde voor kamperen. In deze serie volgen we een jaar lang de (vaste) bewoners en medewerkers van een camping in Wassenaar. 

De aantrekkingskracht van kamperen

In ons dagelijks leven draait alles om comfort en gemak. Maar als we op vakantie gaan en we dus mogen ontspannen, kiezen we voor een primitiever leven op de camping. Kamperen is voor de liefhebbers onthaasten en vrijheid. Maar een leven op de camping is anders dan thuis. Daar leef je dichter naast elkaar, is het toilet vaak niet om de hoek en staan we met de rest van de camping onder de gemeenschappelijke douche.

Het campingvirus en de campingburgemeester

In aflevering 1 van Paradijs & Trekvogels maken we kennis met campingbeheerder Jan Willem van Reeuwijk. Hij werkt al 25 jaar met veel plezier op de camping. En we ontmoeten Tine, campingbewoner sinds 1971. Paul en Annemarieke vertellen over wat hen ooit over heeft gehaald. En over de bezwaren om een vaste plaats op de camping te nemen.

Naast de verhalen van Jan Willem en Tine, die ook in aflevering 2 van Paradijs & Trekvogels aan bod komen, gaan we langs bij Mary. Zij staat al 17 jaar op deze camping en is zelfs benoemd tot campingburgemeester. Campingbewoonster Anneke heeft helemaal haar draai gevonden op de camping. Wat ze zoal op de camping doet, vertelt ze ons.

De mooiweerkampeerders en de camping-kok

Medebeheerder Pieter komt in aflevering 3 van Paradijs & Trekvogels aan het woord. Hij beheert de camping samen met Pieter en dat doet hij met veel plezier (“Kijk wat voor achtertuin in heb”) en we maken kennis met mooiweerkampeerders Jan en Carla. Want bij slecht weer blijven ze thuis, maar als het even kan, zijn ze op de camping te vinden.

Op de camping is natuurlijk ook een campingwinkel en een restaurant. Deze zijn in beheer van Chris, campingkok en uitbater. Hem spreken we in aflevering 4 van Paradijs & Trekvogels. Hij doet het niet alleen, hij krijgt hulp van zijn vrouw en 2 kinderen. Hoe gaat hij om met alle bewoners en passanten op de camping? En we gaan weer langs bij Mary, Anneke en Tine.

Alle afleveringen van de serie Paradijs & Trekvogels zijn ook te bekijken op onze videopagina te bekijken.

Geef een antwoord