Duur 11:35
Gepubliceerd op 9 september 2023

Paradijs & Trekvogels #2: 52 jaar op de camping en de campingburgemeester

Er zijn boerencampings, prachtige natuurcampings, seniorencampings, glampings, naturistencampings, grote familiecampings en eenoudercampings. U kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Nederland. Maar waarom houden wij zo van kamperen? In de 4-delige serie Paradijs & Trekvogels gaan we op zoek naar de liefde voor kamperen. We volgen in deze serie een jaar lang de (vaste) bewoners en medewerkers van een camping in Wassenaar. In aflevering 2 praten we verder met beheerder Jan Willem en maken we kennis met Anneke en campingburgemeester Mary. 

Het hele jaar door onderhoud voor een groene camping

Een grote camping betekent ook veel onderhoud. Jan Willem en zijn collega’s hebben er het hele jaar door werk veel aan. “De afwisseling maakt het leuk. Zo sta je een riool te ontstoppen, dan weer moet je grasmaaien en dan houd je je weer bezig met de gasten”, aldus Jan Willem. De camping is in de winter gesloten en vooral dan wordt er groot onderhoud gepleegd, want ze doen veel zelf.

52 jaar op de camping

Met Tine praten we verder over haar verblijf op de camping. Ze is ooit op deze camping gekomen met haar ouders en is niet meer weggegaan. Ze staat al 52 jaar op deze camping, dus bijna iedereen kent Tine en ze weet ook veel te vertellen over de geschiedenis van de camping.

We maken kennis met een van de andere campinggasten: Anneke. Deze oud-barkeeper uit een café in Leiden heeft hier helemaal haar draai gevonden. “Ik zit te borduren, handwerken, ik vermaak me altijd”, aldus Anneke.

Campingburgemeester

Mary staat al een jaar of 17 op deze camping. Toen het reizen naar het buitenland voor  Mary niet meer hoefde, besloten zij en haar man een caravan te kopen en op de camping in Wassenaar te zetten. Kunnen ze er gewoon met de fiets naar toe. “Er is hier altijd wat te zien en te beleven.”

Bekijk hierboven aflevering 2 van Paradijs & Trekvogels. De reeks bestaat uit 4 afleveringen. Bekijk ze hier allemaal.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer