Duur 08:12
Gepubliceerd op 9 september 2023

Paradijs & Trekvogels #3: medebeheerder Pieter en mooiweerkampeerders

Er zijn boerencampings, prachtige natuurcampings, seniorencampings, glampings, naturistencampings, grote familiecampings en eenoudercampings. U kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Nederland. Maar waarom houden wij zo van kamperen? In de 4-delige serie Paradijs & Trekvogels gaan we op zoek naar de liefde voor kamperen. We volgen in deze serie een jaar lang de (vaste) bewoners en medewerkers van een camping in Wassenaar. In aflevering 3 praten we met medebeheerder Pieter en spreken we mooiweerkampeerders Jan en Carla. 

Medebeheerder Pieter

In deze aflevering onthult Mary hoe zij aan de naam campingburgemeester komt. En praten we met medebeheerder Pieter. Via het vakblad Boerderij stuit hij op een advertentie voor campingbeheerder in Wassenaar. Inmiddels beheert hij de camping, samen met Pieter, al heel wat jaren. Beiden wonen ook op de camping. Het niet hoeven reizen heeft volgens Pieter veel voordelen, maar soms ook nadelen. “Je ziet echt alles en mensen begrijpen soms niet dat je niet aan het werk bent. Maar het is vooral geweldig, want kijk wat voor een achtertuin ik heb!”

Mooiweerkampeerders

Naast medebeheerder Pieter spreken we met Jan en Carla. Zij zijn zogeheten mooiweerkampeerders. Want is het mooi weer, dan zijn ze te vinden op de camping. Bij slecht weer blijven ze thuis. “Als je hier bent, valt alles van je af”, aldus Jan. “Je maakt eens een praatje met de buren en voorbijgangers, wat dat betreft is het net een klein buurtje.” Als hij op de camping is, zet Jan 1 of 2 schaakborden buiten, in de hoop dat iemand een partijtje met hem wil spelen.

Bekijk hierboven aflevering 3 van Paradijs & Trekvogels. De reeks bestaat uit 4 afleveringen. Bekijk ze hier allemaal.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer