Duur 09:32
Gepubliceerd op 9 september 2023

Paradijs & Trekvogels #1: besmet met het campingvirus

Er zijn boerencampings, prachtige natuurcampings, seniorencampings, glampings, naturistencampings, grote familiecampings en eenoudercampings. U kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Nederland. Maar waarom houden wij zo van kamperen? In de 4-delige serie Paradijs & Trekvogels gaan we op zoek naar de liefde voor kamperen. In deze serie volgen we een jaar lang de (vaste) bewoners en medewerkers van een camping in Wassenaar. 

Anders dan thuis

In ons dagelijks leven draait alles om comfort en gemak. Maar als we op vakantie gaan en we dus mogen ontspannen, kiezen we voor een primitiever leven op de camping. Kamperen is voor de liefhebbers onthaasten en vrijheid. Maar een leven op de camping is anders dan thuis. Daar leef je dichter naast elkaar, is het toilet vaak niet om de hoek en staan we met de rest van de camping onder de gemeenschappelijke douche.

Besmet met het campingvirus

We spreken in Paradijs & Trekvogels met Pieter Verdegaal en Jan Willem van Reeuwijk van de camping in Wassenaar. Jan Willem wilde eigenlijk touringcarchauffeur worden, maar als hij tijdens zijn opleiding stageloopt op een camping, is hij om. Daar groeit zijn enthousiasme voor het campingleven. Op 21-jarige leeftijd start hij als beheerder en hij doet dit al 25 jaar met veel plezier. “Het blijft echt gewoon een heel mooi vak”, aldus Jan Willem. De camping telt 200 vaste plaatsen, 120 tourcaravanplaatsen en op de camping kunnen ook nog 100 tenten staan.

“Beetje burgerlijk”

Tine vertelt in Paradijs & Trekvogels hoe het voor haar is op de camping. Ze is campingbewoner sinds 1971. “Dit is onze achtertuin en je hebt hier wat meer aanspraak”, aldus Tine. We spreken met Paul en Annemarieke. Zij brengen de weekenden door in hun caravan. “Van tevoren hadden we bedacht dat dit niets is voor ons, altijd op dezelfde plek. Beetje burgerlijk. Maar na 3 maanden op kwamen we daar al op terug”, aldus Annemarieke.

Bekijk hierboven aflevering 1 van Paradijs & Trekvogels. De reeks bestaat uit 4 afleveringen. Bekijk ze hier allemaal.

(Foto: © MAX)

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer