Duur 09:19
Gepubliceerd op 9 september 2023

Paradijs & Trekvogels #4: campingkok Chris en het einde van het seizoen

Er zijn boerencampings, prachtige natuurcampings, seniorencampings, glampings, naturistencampings, grote familiecampings en eenoudercampings. U kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Nederland. Maar waarom houden wij zo van kamperen? In de 4-delige serie Paradijs & Trekvogels gaan we op zoek naar de liefde voor kamperen. We volgen in deze serie een jaar lang de (vaste) bewoners en medewerkers van een camping in Wassenaar. In aflevering 4 praten we met campingkok Chris, tevens uitbater van de campingwinkel, en gaan we nog een keer langs bij Ine, Mary en Anneke. 

Campingkok Chris

Behalve activiteiten is er op de camping ook vertier te zoeken bij het restaurant. Campingkok Chris Boon staat aan het roer van het restaurant. ’s Avonds kan er gegeten worden, maar men kan er ook eten afhalen. Chris is daarnaast uitbater van de campingwinkel waar campinggasten voor kleine boodschappen terecht kunnen. Chris doet het niet alleen, ook zijn vrouw en 2 kinderen werken mee. Volgens medebeheerder Pieter is het een pittige klus die Chris moet klaren. Want hij moet voor de vaste gasten en ook passanten altijd klaarstaan.

“De dag is hier zo om”

We spreken niet alleen campingkok Chris, maar maken nog een rondje langs de caravans en gaan terug naar campingburgemeester Mary. Zij hoeft zich niet snel te vervelen op de camping. “Als je me vraagt wat doe ik hier de hele dag, geen idee, maar de dag is zo om”, aldus Mary. Ook bij Anneke maken we nog een stop. Ze vertelt dat haar man alleen koffie kwam drinken, hij hield niet van kamperen. Met Tine halen we nog herinneringen op aan vroeger.

Aan alles komt een einde

Aan alles komt een einde, ook aan het kampeerseizoen. Voor Jan Willem, Pieter en Chris is het dubbel. Aan de ene kant fijn, omdat het lange intensieve maanden zijn tijdens het seizoen, maar ook jammer omdat dan alle gasten vertrekken. “Het begin en het eind is allebei leuk”, aldus Chris.

Bekijk hierboven aflevering 4 van Paradijs & Trekvogels. De reeks bestaat uit 4 afleveringen. Bekijk ze hier allemaal.

(Foto: © MAX)

Geef een antwoord

Bekijk ook

Meer