Nieuw bij MAX op NPO Radio 5: Candlelight met Jan van Veen

Jan van Veen presenteert vanaf 4 januari 2019 wekelijks het avondprogramma Candlelight bij MAX. Elke vrijdag van 22.00 tot 00.00 uur trakteert Van Veen de luisteraars van NPO Radio 5 op romantische gedichten en de allermooiste muziek.

Ingezonden gedicht

Het begon allemaal in 1967 met 1 ingezonden gedicht. Inmiddels zijn velen met de kenmerkende stem van programmamaker en radiopresentator Jan van Veen opgegroeid. Na meer dan 50 jaar is Candlelight een begrip en hét programma voor amateurpoëzie. In Candlelight draagt Van Veen ingezonden gedichten van luisteraars voor. Het geheel wordt versterkt door en afgewisseld met meeslepende, romantische muziek.

Trouwe luisteraars

Jan van Veen: “Ik heb veel zin om in januari bij MAX Candlelight te gaan maken. Het is fantastisch om te merken dat luisteraars aan het programma verbonden blijven. De mensen die vroeger luisterden, luisteren nog steeds. Vanaf 4 januari is mijn programma op NPO Radio 5 te horen. Een mooi begin van het nieuwe jaar, lijkt me.”

Iconisch

MAX-directeur Jan Slagter: Het iconische Candlelight is niet meer weg te denken van de Nederlandse radio. Jan van Veen kan als geen ander sfeer creëren. Dat doet hij inmiddels al meer dan 50 jaar. Ik ben blij dat het programma straks weer op landelijke radio te horen is, zodat we allemaal van Candlelight kunnen genieten!”

Candlelight is te horen vanaf 4 januari 2019, elke vrijdagavond van 22.00 – 00.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie