scrooge live

Nieuw bij MAX: Scrooge Live, een onvergetelijke start van de feestdagen!

MAX presenteert een bijzonder televisiespektakel: Scrooge Live: een verrassende mix van bekende zangers en acteurs brengt live het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven. Het belooft een spectaculaire televisie-uitzending te worden, waarmee aandacht voor kinderarmoede in Nederland wordt gevraagd. Met hulp van de kijker, hoopt Nationaal Fonds Kinderhulp zoveel mogelijk kinderen in armoede een warme start te geven in het nieuwe jaar. 

Liveversie van Scrooge

Het iconische verhaal over Ebenezer Scrooge, een aartsgierigaard die armen en zieken veracht, is in binnen- en buitenland al duizendmaal verteld. Dit jaar wordt Scrooge voor het eerst in Nederland, door een sterrencast, naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Scrooge Live zal eruitzien als een muzikale speelfilm, op geheel eigen wijze hertaald door een bekend cabaretduo.

Tegen het prachtige decor van de stad Dordrecht wordt Scrooge live opgevoerd, in volledige kerstsfeer. Het verhaal wordt op muzikale wijze verteld door nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits, die iedereen thuis mee kan zingen. Kortom: een unieke beleving voor de hele familie!

Kinderhulp

Helaas is de boodschap van Scrooge nog altijd in hoge mate actueel en urgent. In Nederland leven op dit moment ruim 300.000 kinderen en jongeren tot 21 jaar in armoede, met alle gevolgen van dien. Dat is maar liefst één op de twaalf. De problematiek is bovendien, als gevolg van de coronacrisis, alleen maar urgenter geworden. Onderzoek toont aan dat armoede bij een kind levenslange gevolgen kan hebben. Met Scrooge Live wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. Het doel van de uitzending is om het probleem aan de kaak te stellen en om, met de slogan van Kinderhulp ‘Geef ze warmte!’, een groot aantal kinderen aan nieuwe kleding te helpen door zoveel mogelijk geld op te halen.

Scrooge Live wordt op 20 december 2020 uitgezonden op NPO 1.

Geef een reactie

Reacties (4)

  Leora says:

  Klinkt mooi. Dordrecht is prachtig. Maar hoe realistisch is het dat het door kan gaan? Is er al een plan B?

  Bloomie says:

  Als Donateur van nieuwe kinderkleding voor de Stichting Hebben en Houwen in Amsterdam- Noord.zou ik graag in contact komen met het fonds kinderhulp .mailadres of tel.nummer
  Bij voorbaat dank.🌸

   MAX Vandaag says:

   Beste Bloomie, bedankt voor uw reactie. Via de website https://kinderhulp.nl/contact is alle contactinformatie te vinden.

  hanriette says:

  Waarom ,alleen geld voor nieuwe kleding ,er zijn heel veel mensen die nog nieuwe kleding hebben waar der eigen kinderen uitgegroeid zijn ,ik zelf heb nieuwe moderne kleding van maat 36 tot 40 en gloed nieuwe moderne schoenen en nog duur ook ,en kan het aan de straat stenen niet kwijt, wat blij zullen zij zijn om dit te kunnen dragen,kom gerust langs om het gratis op te halen ik denk dat ze er blij mee zijnik weet ook wat het is om niets te hebben ,jullie weten het mail adres, ik hoor van u.