veteranendag

Nederlandse Veteranendag bij MAX

Op 25 juni 2022 is het tijd voor Nederlandse Veteranendag. Ter gelegenheid van deze speciale dag komt MAX met het programma Ode aan onze Veteranen en besteedt MAX-dj Jan Rietman er veel aandacht aan in zijn radioprogramma Wekker-Wakker-Weekend!.

Veteranen in het zonnetje

Nederland telt meer dan 100.000 veteranen, aldus Nationaal Comité Veteranendag. Zij worden elk jaar, op de Nederlandse Veteranendag, in het zonnetje gezet.

Dit jaar besteedt MAX, in Ode aan onze Veteranen, aandacht aan 3 van deze helden: Talitha, Mitchel en Dennis. Tijdens een bijzonder programma worden de veteranen door bekende artiesten toegezongen. Dit jaar zijn dat: Racoon, Floor Jansen en Ammar Bozoglu. Samen met het Orkest Koninklijke Luchtmacht brengen zij in een muzikale ode aan alle Nederlandse veteranen. Het programma wordt gepresenteerd door Carrie ten Napel en is op 26 juni 2022 om 18.10 uur te zien op NPO 1.

Veteranendag in Wekker-Wakker-Weekend!

Ook MAX-dj Jan Rietman besteedt in zijn radioprogramma Wekker-Wakker-Weekend! aandacht aan Nederlandse Veteranendag. Op 25 juni 2022, op Veteranendag zelf, staat de uitzending in het teken van deze gelegenheid. Rietman draait toepasselijke platen en veteranen kunnen ook verzoeknummers indienen. Verder is er ook volop ruimte voor mooie themagesprekken rondom Veteranendag en speciale aandacht voor de diensttijd van Elvis Presley, over wie net een nieuwe film is gemaakt. U hoort Wekker-Wakker-Weekend! elke zaterdag tussen 06.00 en 10.00 uur op NPO Radio 5.

(Foto: ANP)

Geef een reactie