Ode aan onze Veteranen

Ode aan onze Veteranen: een muzikaal eerbetoon bij MAX

Traditiegetrouw brengt MAX een Ode aan onze Veteranen. Aan de vooravond van Veteranendag, in 2023 op zaterdag 24 juni, presenteert Carrie ten Napel een muzikaal eerbetoon aan 4 veteranen op Het Malieveld in Den Haag. Tijdens een bijzonder live-programma worden de veteranen door bekende artiesten toegezongen. 

Veteranen in het zonnetje

Nederland telt meer dan 100.000 veteranen, aldus Nationaal Comité Veteranendag. Zij worden elk jaar, op de Nederlandse Veteranendag, in het zonnetje gezet. In de live-uitzending van Ode aan onze Veteranen besteden we aandacht aan 4 van deze helden.

Muzikale ode

Tijdens een bijzonder programma worden de veteranen door bekende artiesten toegezongen, dit jaar zijn dat: Henk Poort, Jennie Lena, Tim Akkerman en het ZO! Gospel Choir. De artiesten worden begeleid door het orkest Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’. Samen brengen ze een muzikaal eerbetoon aan alle veteranen die op missie zijn geweest.

Vraag gratis een witte anjer aan

De witte anjer is tijdens de Tweede Wereldoorlog een teken van verzet tegen de Duitse bezetters. Nu is de witte anjer een symbool van waardering voor onze ruim 100.000 veteranen. Oud, jong, man of vrouw, ingezet in dienst van de vrede.

Toon uw waardering voor de inzet van deze vrouwen en mannen en doe een witte anjer op rond Veteranendag. Deze kunt u gratis aanvragen. Stuur een mail naar witteanjeractie@nlveteraneninstituut.nl of stuur uw adresgegevens naar Nationaal Comité Veteranendag, MPC 58A, Antwoordnummer 93005, 2509 VB Den Haag.

Het programma Ode aan onze Veteranen is te zien op vrijdag 23 juni 2023 om 17.10 uur op NPO 1. 

Geef een reactie