Tineke Trofee

Miranda Heijdra van Stichting Superkatten ontvangt Tineke Trofee 2019

Op Koningsdag en de verjaardag van Tineke de Nooij wordt traditiegetrouw de Tineke Trofee uitgereikt. Dit jaar ontvangt Miranda Heijdra van Stichting Superkatten de trofee. Zojuist is zij verrast tijdens de uitzending van MAX’ NPO Radio 5-programma TinekeShow.

Tineke Trofee

De prijs, die dit jaar voor de vierde keer wordt uitgereikt, gaat naar iemand die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving, op wat voor manier dan ook. Het eerste jaar heeft Tineke de trofee zelf uit handen van MAX-directeur Jan Slagter ontvangen. In 2018 heeft Tineke de trofee uitgereikt aan muzikant Maarten Peters en het jaar daarvoor aan kunstenaar Herman Verheul. Dit jaar verdient Miranda Heijdra van Stichting Superkatten volgens Tineke de Nooij de Tineke Trofee.

Stuwende kracht achter Stichting Superkatten

Tineke de Nooij: “Miranda Heijdra is de stuwende enthousiaste kracht (samen met partner Look Boden) achter Stichting Superkatten in de Betuwe. Daar worden maandelijks tientallen katten zwervend gevonden. Ze zijn gedumpt, weggelopen of verdwaald en daardoor vaak ten dode opgeschreven. Omdat een poes 3 nestjes per jaar kan krijgen en daardoor het aantal zwerfkatten in zeer vlug tempo uitbreidt, is het doel van de stichting om zo snel mogelijk te steriliseren of te castreren en daarna te socialiseren. Dat laatste gebeurt met behulp van enthousiaste vrijwilligers, die de poezen weer met veel aandacht en liefde laten wennen aan mensen, zodat er op zoek gegaan kan worden naar een goed tehuis. Miranda’s onvermoeibare inzet, bij nacht en ontij voor de zwerfkatten in de Betuwe, maakt dat ik vind dat de Tineke Trofee dit jaar naar haar moet gaan. Ze heeft dat verdiend!”

Tineke de Nooij en Miranda Heijdra schuiven maandag 29 april 2019 aan bij Tijd voor MAX, om 17.10 uur op NPO 1.

TinekeShow, elke vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 14.00 uur op NPO Radio 5. 

Geef een reactie