Tineke

Muzikant Maarten Peters ontvangt Tineke Trofee

Rond Koningsdag en de verjaardag van Tineke de Nooij wordt traditiegetrouw de Tineke Trofee uitgereikt. Dit jaar verdient muzikant Maarten Peters de trofee. De oorkonde is live in de uitzending van  MAX’ NPO Radio 5-programma TinekeShow uitgereikt.

Derde keer

De prijs, die dit jaar voor de derde keer wordt uitgereikt, gaat naar een 50-plusser die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving, op wat voor manier dan ook. Het eerste jaar ontvangt Tineke de trofee zelf uit handen van MAX-directeur Jan Slagter. In 2047 reikt Tineke de trofee voor het eerst zelf uit aan kunstenaar Herman Verheul. Dit jaar verdient Maarten Peters volgens Tineke de Nooij de Tineke Trofee.

Bewonderenswaardig

Tineke de Nooij: “Maarten Peters singer-songwriter, gitarist en liedjesschrijver voor o.a. Rob de Nijs en Liesbeth List gebruikt zijn muziek ook om op een bewonderenswaardige wijze een positieve bijdrage te leveren aan onze maatschappij. Zo treedt hij al jaren op bij herdenkingen voor oorlogsslachtoffers binnen het project Verzet dat niet verdwijnt en maakte hij een educatief schoolproject voor kinderen. Hij schreef het prachtige liedje Dichter bij de hemel kom ik niet, als bijdrage aan de actie Alpe D’HuZes voor het KWF waar hij sinds 2009 jaarlijks bij aanwezig is om te zingen in elke bocht. Tot slot is zijn medewerking onmisbaar en zeer gewaardeerd bij het TOVERBAL Theater, waar hij jonge mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking enthousiaste musicalacteurs laat zijn, waardoor hun leven een positieve wending krijgt.”

Tineke de Nooij en Maarten Peters zijn vrijdag 27 april 2018 te gast bij de dubbele uitzending van Tijd voor MAX, die start om 16.20 uur op NPO 1.

Geef een reactie