Duur 05:52
Gepubliceerd op 26 april 2017

Kunstenaar Herman Verheul ontvangt Tineke Trofee

Kunstenaar Herman Verheul is de winnaar van de Tineke Trofee. Hij ontving de prijs uit handen van presentatrice Tineke de Nooij in haar eigen TinekeShow. Verheul ontvangt de trofee vanwege zijn jarenlange gepassioneerde begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking bij het maken van kunst. 

Inzet voor de medemens

De prijs, die dit jaar voor de tweede keer is uitgereikt, gaat naar een 50-plusser die zich met hart en ziel inzet voor de medemens of de samenleving, op wat voor manier dan ook. In 2016 ontving Tineke de Nooij zelf de eerste Tineke Trofee uit handen van MAX-directeur Jan Slagter.

Gepassioneerd en met liefde

Verheul is kunstenaar en begeleider van mensen met een verstandelijke beperking bij Amerpoort in Baarn, waar hij al 36 jaar werkt. Als een van de eersten organiseerde hij destijds in Utrecht een expositie van werken van kunstenaars met een verstandelijke beperking.

Tineke de Nooij is groot fan van Verheul: “Al jaren bewonder ik kunstschilder Herman Verheul om wat hij doet met zijn pupillen van Amerpoort. Het resulteerde in gepassioneerde, met liefde geschilderde schilderijen, serviezen en kunstagenda’s. Deze kunst vol fantasie van deze mensen met een verstandelijke beperking hing al op veel tentoonstellingen, zelfs in New York. Herman is in staat deze leerlingen het meest creatieve uit zichzelf te laten halen en gelukkig en trots te laten zijn op wat ze presteren.

Meedoen in de samenleving

Amerpoort werkt aan een goed leven voor mensen met een verstandelijke beperking. De zorgorganisatie werkt daaraan met cliënten en iedereen die voor hen belangrijk zijn: familie, buren en vrijwilligers. Zodat zij net als anderen mee kunnen doen in de samenleving.

Tineke de Nooij en Herman Verheul zijn woensdag 26 april 2017 te gast bij Tijd voor MAX om 17.10 uur op NPO 1 en bij Hallo Nederland om 18.30 uur op NPO 2 .

De TinekeShow is elke werkdag te horen van 12.00 – 14.00 uur op NPO Radio 5.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer