Met het Mes op Tafel

Met het Mes op Tafel viert 25ste verjaardag

Een week nadat het programma zijn 25ste verjaardag viert, keert Met het Mes op Tafel op maandag 9 mei 2022 terug op de buis. 4 weken lang is er aandacht voor deze verjaardag; uiteenlopende oude fragmenten én Joost Prinsen passeren de revue. Met het Mes op Tafel, de kennis- en blufquiz van MAX, is elke maandag tot en met donderdag te zien bij MAX. Herman van der Zandt is de quizmaster.

Getalenteerde bluffer

Kennis hebben, goed kunnen rekenen, slim kunnen spelen en een getalenteerd bluffer zijn: dat zijn de karaktereigenschappen waarover een kandidaat van Met het Mes op Tafel moet beschikken. Drie deelnemers pokeren tegen elkaar met antwoorden op vragen. De winnaars van maandag, dinsdag en woensdag strijden op donderdag in de finale om een bonus.

Vragen uit alle categorieën

De deelnemers kunnen vragen verwachten in de categorieën: aardrijkskunde, ambachten, beeldende kunst, film, geloof & bijgeloof, geschiedenis, hoe was het ook weer?, levende natuur, literatuur, schone schijn, muziek, rekenen & taal, sport, televisie en wetenschap & techniek.

25 jaar Met het Mes op Tafel

Op maandag 2 mei is Met het Mes op Tafel jarig; 25 jaar is het populaire programma dan op de Nederlandse televisie te zien. Tot 2015 wordt de quiz gepresenteerd door Joost Prinsen, inmiddels staat Herman van der Zandt al enige tijd aan het roer. Leuk detail: laatstgenoemde deed in 1998 zelf als kandidaat mee aan Het Mes.

Meedoen aan Met het Mes op Tafel? Dat kan! Kijkers die over stalen zenuwen beschikken en mee willen doen kunnen zich hier aanmelden.

Een nieuwe reeks van het (jubilerende) Met het Mes op Tafel is te zien vanaf maandag 9 mei 2022, van maandag tot en met donderdag om 19.50 uur op NPO 2. 

(Foto: Refkele Steemers/MAX)

Geef een antwoord