schietincident

Meerdere doden en gewonden bij schietincident Utrecht

Een schietpartij in een tram aan het 24 Oktoberplein in Utrecht heeft aan 3 mensen het leven gekost. Er zijn 5 mensen gewond geraakt.

Schieten in de tram

Grote paniek in Utrecht in de morgen van 18 maart 2019. Rond kwart voor 11 begint een man te schieten in een tram op het 24 Oktoberplein in de Utrechtse wijk Kanaleneiland. In eerste instantie wordt gedacht dat meerdere mensen tegelijk het vuur openen, maar het lijkt nu te gaan om de 37-jarige Görkem T. Hij is waarschijnlijk na afloop gevlucht met een rode Renault Clio en op het moment van schrijven ontbreekt van hem nog ieder spoor. Wat precies zijn motief is, is momenteel ook nog onbekend. De recherche doet hier onderzoek naar. De Renault Clio is inmiddels al wel gevonden aan de Utrechtse Tichelaarslaan. Daar staat de auto dan al uren met draaiende motor.

Verhoogd dreigingsniveau

Naar aanleiding van de schietpartij is het dreigingsniveau in de provincie Utrecht opgeschaald naar 5, de hoogst mogelijke trap. Deze maatregel blijft zeker tot 18.00 uur van kracht. Daarnaast worden inwoners van de stad Utrecht geadviseerd binnen te blijven en zijn veel scholen gesloten. Het Rode Kruis heeft de website ikbenveilig.nl gelanceerd, waarop mensen kunnen laten weten dat zij veilig zijn. Personen die zoeken naar dierbaren kunnen bellen naar nummer 088- 269 00 00. Iedereen die opsporingstips heeft voor de politie, kan deze doorgeven via 0900-6070.

Tijd voor MAX

Veel grote nieuwssites houden liveblogs bij over het schietincident in Utrecht. Ook op tv wordt er volop aandacht aan besteedt. In Tijd voor MAX is op 18 maart 2018 terrorismedeskundige Liesbeth van der Heide te gast. Zij praat u bij over de gebeurtenissen.

Bron: ANP, NOS, AD, RTL

Geef een reactie