Stille tocht in Utrecht voor slachtoffers schietincident

In Utrecht wordt er op vrijdag 22 maart 2019 een stille tocht gehouden om de slachtoffers van het schietincident op 18 maart 2019 te herdenken. Bij deze schietpartij op het 24 Oktoberplein zijn 3 doden gevallen en 5 gewonden.

Stille tocht

Het schietincident in de tram die op 18 maart 2019 onderweg is naar Utrecht Centraal heeft grote impact gehad op de stad en de rest van Nederland. Daarom wordt er op vrijdag 22 maart 2019 een stille tocht gehouden. De tocht zal om 19.00 uur beginnen op het Jaarbeursplein bij Utrecht Centraal, en zal via de Graadt van Roggenweg naar het 24 Oktoberplein lopen. Dit is het traject die de sneltram op 18 maart rijdt. Na het einde van de tocht is er gelegenheid om bloemen neer te leggen bij de gedenkplaats.

Witte en rode bloemen

“Het initiatief van deze stille tocht komt vanuit de samenleving en wordt van harte ondersteund vanuit de gemeente”, schrijft de gemeente in een persbericht. De burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, zal ook mee lopen tijdens deze stille tocht. De organisatie heeft gevraagd of de mensen die mee lopen een zaklamp en witte en rode bloemen mee nemen. Dit zijn de kleuren van de Utrechtse vlag. Volgens de initiatiefnemers is dit een mooie gelegenheid om steun, respect en medeleven te tonen.

Meerdere herdenkingen

Op meerdere plekken in Nederland zullen de aankomende tijd verschillende herdenkingen zijn. Op zondag 24 maart 2019 is er in Nieuwegein een zogenoemde herdenkingsrit georganiseerd door vrienden van Roos. De 19-jarige Roos is één van de dodelijke slachtoffers van het schietincident. Er wordt rekening gehouden met zo’n 200 voertuigen die vanaf Nieuwegein naar het 24 Oktoberplein zullen rijden. Een aantal mensen zullen hier ook spreken. Ook laat de organisatie van het Boekenbal in Amsterdam weten steun te betuigen. Op het feest wordt daarom 1 minuut stilte te gehouden voor de slachtoffers.

Wilt u nog eens lezen wat er allemaal is gebeurd in Utrecht de afgelopen dagen? Lees dan de artikelen die wij hierover hebben geschreven.

Meerdere doden en gewonden bij schietincident Utrecht

Dag na schietincident Utrecht: dit is wat we nu weten

(Bron: NOS, ANP, AD) 

Geef een reactie

Reacties (3)

  1. oosterwijck says:

    Ik denk dat het tijd wordt voor een luidruchtig tocht, naar Den Haag, om de regering onder druk te zetten, dat gevangenissen en gekkenhuizen heropend moeten worden om dat gestoord tuig van de straat te halen. De politiek lacht zich de ballen uit de broek, omdat de bevolking maar blijft pikken dat alle noodzakelijke instellingen van de kaart geveegd worden. De bevolking heeft overlast van criminelen en gekken, die totaal onbehandeld blijven en niet opgesloten worden. Onlangs zijn er 13.000 criminelen weggekomen met vrijheid, omdat de strafzaken geseponeerd zijn. … Allemaal ten dienste van de heilige Euro. Omdat de regering zo nodig wil bezuinigen. Al die voorzieningen zijn ooit opgericht met belastinggeld, waarvoor de bevolking betaalde. Nu zijn alle voorzieningen afgeschaft, maar de bevolking krijgt geen belastingvermindering. Die blijven betalen voor voorzieningen die er lang niet meer zijn.

  2. oosterwijck says:

    Als je met een waxinekaarsje naar de koets van de familie Oranje gooit, word je 2 jaar opgesloten en de rest van je leven gevolgd door de BVD. En als je met een mes, je buurman wil vermoorden, wordt een strafzaak geseponeerd. Wij burgers hebben recht op veiligheid en bescherming. Daar helpt geen stille tocht aan. Elke keer als er doden vallen door handelen van een gestoorde gek, wordt de bevolking gestimuleerd om het te accepteren en trots te blijven, met mooie woorden van die gladjanussen in Den Haag, of een van hun loopjongens, de burgemeesters. Pik het niet langer en eis maatregelen.

  3. oosterwijck says:

    Terrorisme en racisme wordt stelselmatig onder de mat geveegd. in Amsterdam worden twee joden met een zwaard bewerkt door een gestoorde islamist. de politiek verklaard dat het een burenruzie is. In Utrecht worden onschuldige mensen doodgeschoten door een gestoorde islamist. De politiek verklaard dat het bloedwraak is. … Nee, het is terrorisme van een gestoorde islamist. De dader in Utrecht had al 4x keer vast moeten zitten (vuurwapenbezit, verkrachting, diefstal, geweldpleging), voor criminele strafbare feiten en werd 5x losgelaten, omdat justitie geen cent wil uitgeven aan detentie. Wanneer is het genoeg om iemand op te sluiten? Nu zit hij voor even vast, maar het zal niet lang duren, dat we vernemen dat hij ontsnapt is en op de vlucht naar Turkije. De bevolking word bedrogen en voorgelogen, omdat de huidige dictatoriale politiek minachting heeft voor het volk. En alleen maar aan eigen gewin denkt.