Matthäus Passion

MAX zendt registratie van de Matthäus Passion uit

MAX zendt op vrijdag 15 april 2022 de integrale registratie van de Matthäus-Passion uit. De Matthaüs-Passion wordt ten gehore gebracht door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopmans. Ook op NPO Radio 4 wordt veel aandacht besteed aan dit stuk van Bach.

De gehele Matthäus-Passion

In de tv-registratie Matthäus-Passion wordt de gehele Matthäus uitgevoerd, op de indrukwekkende en traditionele wijze van Bach. Dirigent Ton Koopman leidt het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in de uitvoering van het bekende klassieke muziekstuk. De registratie vindt plaats in TivoliVredenburg en wordt ingeleid door Jan Slagter.

 Matthäus-Passion op NPO Radio 4

NPO Radio 4 staat tot en met 16 april 2022 volledig in het teken van passiemuziek en dan met name de Matthaüs-Passion. Er wordt op allerlei manieren aandacht besteed aan dit meest geliefde klassieke stuk allertijden en andere passiemuziek. Zo kunt u op 16 april luisteren naar een uitvoering van de eveneens zeer beroemde Johannes-passie. Op de site van de zender vindt u ook een registratie van de Matthäus-Passion door de vooraanstaande Nederlandse Bachvereniging. Ook staat er ook op de site van NPO radio 4 allerlei achtergrondinformatie over Pasen en de Matthäus-Passion zelf.

Matthäus Passion (herhaling) is te zien op vrijdag 15 april 2022 om 12.10 uur op NPO 2. 

Geef een antwoord

Reacties (2)

 1. Cees van Hooff says:

  Besteedt is zonder t dus besteed!

 2. Ismar Winkelman says:

  Beste Cees,

  Zo te zien is Omroep Max vrijwel direct met jouw suggestie aan de slag gegaan. Hopelijk kunnen we dit taalkundig onrecht snel achter ons laten.

  Nogmaals bedankt,

  Ismar