Hart & Ziel Lijst

Beluister de beste klassiekers tijdens de Hart & Ziel Lijst 2018

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen hun oren weer flink de kost geven tijdens de Hart & Ziel Lijst van NPO Radio 4. De lijst bestaat uit 300 door de luisteraars gekozen klassieke stukken en wordt van van 15 tot en met 19 oktober 2018 uitgezonden op NPO Radio 4.

Mooiste klassieke stukken

De afgelopen  weken hebben luisteraars kunnen stemmen op de klassieke stukken die zij het allermooist vinden. Uit de meest genoemde stukken is nu de Hart & Ziel Lijst gedistilleerd. In voorgaande jaren wordt er altijd het meest gestemd op de Mathäus Passion van Bach, maar dit jaar voert de Winterreise van Schubert de lijst aan. De Matthäus Passion staat op nummer 2, gevolgd door Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Hoewel Bach niet meer op nummer 1 staat, is hij nog wel de best vertegenwoordigde componist in de lijst. In totaal zullen er 23 stukken van hem voorbij komen tijdens de Hart & Ziel Lijst, waaronder de Brandenburgse Concerten en de Johannes Passion. Daarmee laat Bach andere klassieke grootheden als Mozart (16 noteringen) en Beethoven (13 noteringen) ver achter zich.

Tv-programma en festival

De Hart & Ziel Lijst is niet alleen te volgen op de radio, maar ook op tv. Van 15 tot en met 18 oktober wordt op NPO 2 rond de klok van 23.00 uur het programma Hart & Ziel uitgezonden. Hierin gaat presentator Floris Kortie op bezoek bij mensen met een persoonlijk verhaal bij 1 van de stukken uit de lijst. Daarnaast is er ook een Hart & Ziel Festival op 19 oktober 2018, de slotdag van het radio-evenement. Tijdens dit festival wordt onder meer een feestelijk ontbijt georganiseerd in TivoliVredenburg te Utrecht. Dit ontbijt is gratis toegankelijk. De lijst wordt uiteindelijk afgesloten met een heus slotconcert op deze zelfde locatie.

In de periode dat de lijst op de radio is, vervalt de reguliere programmering. De programma’s zelf zijn wel gewoon te beluisteren op de normale tijdstippen, alleen de invulling zal dus anders zijn. Dit geldt ook voor het MAX-programma 4 de Middag.

(Bron: NPO Radio 4)

Geef een reactie