bach

Stem voor de Bach Top 77 van NPO Radio 4

Van 31 tot en met 4 juni 2021 staat NPO Radio 4 in het teken van Bach. De themaweek wordt afgesloten met de Bach Top 77, die is samengesteld uit de favorieten van de luisteraars. U kunt nu stemmen voor deze lijst. 

Speciale aandacht voor Bach

De Bachweek van NPO Radio 4 is een jaarlijks terugkerend evenement rondom de Duitse componist Johann Sebastian Bach (1685-1750). Bach wordt gezien als 1 van allergrootste en meest invloedrijkste binnen zijn vakgebied. Hij is nog altijd een grote inspiratiebron voor veel musici, of zij nu klassieke muziek maken of niet. Bach is eigenlijk overal.

Bachweek

Omdat hij zo’n belangrijk figuur is binnen de muzikale wereld, besteedt NPO Radio 4 speciale aandacht aan hem. Tijdens de Bachweek wordt er uiteraard veel muziek van hem gedraaid op de zender, maar dat niet alleen. Er wordt stilgestaan bij de podcasts die er over hem zijn gemaakt en de zender lanceert het programma Brief aan Bach, waarin bekende bachliefhebbers uitleggen waarom hij zo belangrijk was en nog steeds is.

Bach Top 77

De Bachweek wordt op 4 juni afgesloten met de Bach Top 77. Waarom specifieke 77 nummers? Omdat Bach het cijfer 7 vaak op symbolische wijze verwerkte in zijn muziek. De stembus is nu open. Wilt u liever nog even nadenken over uw keuze? Dat kan, want u heeft tot 28 mei 20.00 uur om uw stem uit te brengen. Sander Zwiep, presentator van het MAX NPO Radio 4-programma Maatwerk, heeft overigens nog wel een suggestie:

Maatwerk zal uiteraard ook aandacht besteden aan de Bachweek. U hoort Maatwerk elke werkdag tussen 14.00 en 16.00 uur.

(Bron: NPO Radio 4)

Geef een reactie