MAX Koningsdag op Paleis Soestdijk

MAX viert Koningsdag 2022 vanaf Paleis Soestdijk!

Dit jaar viert MAX Koningsdag weer geheel in stijl en met publiek vanaf Paleis Soestdijk. Tijd voor MAX zendt live uit vanaf Soestdijk en er is een extra live-uitzending: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter. Wat u nog meer kunt verwachten bij MAX leest u hieronder. 

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk

Op Koningsdag zendt MAX vanaf 13.40 uur op NPO 1 de speciale live-uitzending MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk uit. Tijdens deze feestelijke uitzending ontvangt Jan Slagter diverse gasten. Samen vieren ze Koningsdag, praten ze over de festiviteiten in het land en hun band met het koningshuis. Onder anderen Frans Bauer en Tania Kross schuiven aan én treden op. Mounir Toub staat in de keuken en The 100 Voices of Gospel staan op het koninklijke podium.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk ziet u woensdag 27 april vanaf 13.40 uur bij MAX op NPO 1.

Tijd voor MAX

Sybrand Niessen en Martine van Os verruilen woensdag 27 april Studio 23 voor een dubbele uitzending van Tijd voor MAX op Paleis Soestdijk. In de keuken staan Robèrt van Beckhoven en Janny van der Heijden, om heerlijk eten met een koninklijk randje te bereiden. Aan tafel zit koningshuisdeskundige Josine Droogendijk, met haar bespreken Sybrand en Martine onder andere het bezoek van de koning aan Maastricht. Ook schuift Dieuwertje Blok aan om te vertellen over de documentaire die ze maakte over koningin Wilhelmina. Verder veel persoonlijke verhalen en natuurlijk optredens. Op het podium staat de cast van Dagboek van een herdershond en The 100 Voices of Gospel komen zingen.

Tijd voor MAX ziet u woensdag 27 april om 16.15 en 17.10 uur bij MAX op NPO 1.

De MAX Grabbelton NPO Radio 5

In alle MAX-programma’s op NPO Radio 5 is op 27 april De MAX Grabbelton te horen. Luisteraars mogen bij het indienen van een verzoekplaat grabbelen in de ton en maken zo kans op koninklijke prijzen. In De MAX! is de Platenzaak XXL te horen. Via de app kan de luisteraar op 2 platen stemmen en zo bepalen wat er gedraaid wordt. De meeste stemmen gelden. Reporter Joris Kreugel is in Maastricht en zorgt voor sfeerimpressies in Goeiedag Haandrikman! en Lunch Lekker met Daniel Dekker. Joris staat langs de koninklijke route, is aanwezig bij verschillende activiteiten én brengt een bezoekje aan de vrijmarkt.

Goeiedag Haandrikman! is te horen van 06.00 – 09.00 uur. Lunch Lekker met Daniel Dekker van 12.00 – 14.00 uur en De MAX! van 18.00 – 20.00 uur, allen op NPO Radio 5. 

Oranje gevoel in Maatwerk

De muziek bij Maatwerk op NPO Radio 4 heeft een uitgesproken Oranje-karakter, met veel Nederlandse componisten en vaderlands repertoire. En er is de Muzikale Vrijmarkt. Luisteraars kunnen hun muziekgerelateerde koopwaar aanbieden via de mail of de NPO Radio 4-app. Kopers en aanbieders worden dan aan elkaar gekoppeld. Dat mag alles zijn: van bladmuziek tot een oude banjo. Alles is welkom, als er maar muziek in zit! De koopwaar wordt realtime op de Maatwerk-homepage geplaatst. Met andere woorden: Maatwerk luisteren op Koningsdag!

Maatwerk is te horen van 14.00 – 16.00 uur op NPO Radio 4. 

Online vermaakt op MAX Vandaag

Ook op hier MAX Vandaag wordt uiteraard stilgestaan bij Koningsdag. MAX Vandaag zorgt voor (online) vermaak, onder meer in de vorm van gezellige Koningsdag-spelletjes.

Geef een reactie