MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk

Feestelijke MAX Koningsdag 2023 vanaf Paleis Soestdijk

De feestelijke 10e Koningsdag wordt geheel in stijl gevierd bij Omroep MAX. Op donderdag 27 april 2023 wordt vanaf Paleis Soestdijk een dubbele Tijd voor MAX uitgezonden. Daarnaast is er een speciale extra live-uitzending: MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk, gepresenteerd door Jan Slagter.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk

Op Koningsdag ontvangt Jan Slagter vanaf 13.50 uur op NPO 1 onder meer koningshuisdeskundige Justine Marcella en Karin Bloemen in het feestelijke live-programma MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk. Heel Holland Bakt-finaliste Amel kwam, net als koningin Máxima, voor de liefde naar Nederland en maakt koninklijke lekkernijen. De burgemeester van Rijswijk, Huri Sahin, vertelt over haar ontmoeting met de Koning en er zijn optredens van Karin Bloemen, The Dutch Tenors en de internationale hitsensatie The Weather Girls. Cabaretduo Maartje & Kine treedt op met een speciaal geschreven lied over Koningsdag door de jaren heen.

MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk is te zien op donderdag 27 april vanaf 13.50 uur bij MAX op NPO 1.

Tijd voor MAX vanaf Paleis Soestdijk

Martine van Os en Sybrand Niessen presenteren een feestelijke en muzikale dubbele uitzending van Tijd voor MAX vanaf Paleis Soestdijk. Te gast zijn onder anderen Albert Verlinde en koningshuisdeskundige Josine Droogendijk. Ook Heel Holland Bakt-winnares Mercedes en wethouder Said Kasmi van Rotterdam schuiven aan. Dit jaar is Willem-Alexander 10 jaar koning van Nederland. Acteur René van Kooten vertelt over zijn optreden aan de vooravond van het koningschap van Willem-Alexander in 2013. Dit keer geeft hij op Paleis Soestdijk een groots optreden met de cast van de musical Les Misérables.

Ook is hofregisseur Rudolf Spoor te gast, hij stond in 1963 als cameraman op het bordes tijdens het defilé en haalt herinneringen op. Tirza van der Graaf, presentatrice van Blauw Bloed, loopt ’s ochtends met de koninklijke kamilie door Rotterdam en brengt daar verslag van uit. Josine Droogendijk verklaart de kledingkeuze van de royals, Heel Holland Bakt-finaliste Zineb maakt een toepasselijke lekkernij en de cast van de musical Grease vertolkt het swingende nummer We Go Together!

Tijd voor MAX is te zien op donderdag 27 april 2023 om 16.10 en 17.05 uur bij MAX op NPO 1.

Uitzendingen bijwonen?

U kunt de uitzendingen van MAX Koningsdag vanaf Paleis Soestdijk en Tijd voor MAX bijwonen. Er is een speciaal feestelijk programma samengesteld, met onder meer een rondleiding door het paleis. Klik hier voor meer informatie en het hele programma en hier om alvast de sfeer te proeven. 

MAX Koningsdag is te zien op donderdag 27 april 2023 vanaf 13.50 uur op NPO 1. 

(Foto: © MAX)

Geef een antwoord

Reacties (2)

    Meriam Foreverbauerfan says:

    Is het uitverkocht?

      MAX Vandaag says:

      Beste Meriam Foreverbauerfan, bedankt voor uw reactie. Op de aanmeldpagina staat dat het inderdaad is uitverkocht, zien wij. Vriendelijke groet, webredactie MAX Vandaag