Astrid de Jong, Nachtzuster

MAX-radioprogramma Nachtzuster wint Nachtwacht Award 2021

Het MAX radioprogramma Nachtzuster is in de prijzen gevallen. Het programma gepresenteerd door Astrid de Jong heeft de Nachtwacht Award 2021 gewonnen, de radioprijs voor presentatoren en dj’s die voor de nachtbrakers, nachtwakers en nachtwerkers de mooiste radio maken.

‘Vertrouwde sfeer’

Organisator van de Nachtwacht Awards Arjan Snijders, zegt dat Nachtzuster al ruim 10 jaar een baken is voor slapelozen, nachtbrakers, nachtwerkers en liefhebbers die er speciaal een nachtje voor op blijven. “Want Astrid is als geen ander in staat een typisch, vertrouwde sfeer op te bouwen, waarin ze de luisteraar laat uitpraten en het vertrouwen geeft om elke vraag die je maar hebt te durven stellen”, aldus Snijders op Spreekbuis.nl.

De award

De prijs, vernoemd naar een legendarische TROS-nachtprogramma dat tot 1995 in de lucht was, is een initiatief van mediavakplatform Spreekbuis en wordt sinds 2019 uitgereikt. In het eerste jaar won Onze Man in Deventer van Özcan Akyol (NPO Radio 1) en het jaar erop sleepte Martijn Kolkman voor Qmusic de award binnen.

Het programma Nachtzuster is elke zaterdagnacht tussen 2 en 6 uur ’s ochtends te beluisteren op NPO Radio 1.

Geef een reactie

Reacties (4)

  Nelleke reageert says:

  Dit programma heb ik zelf nog nooit gehoord maar wel andere programma’s die Astrid presenteert. Een verademing! Ze valt op zoveel programma’s in dat ik me wel afvraag hoe ze dat bolwerkt met haar gezin. Welk programma ze ook presenteert het is allemaal een feestje om haar te horen. Leuke humor, geweldige lach. Net wat we nodig hebben in deze sombere tijd. Deze vrouw is een aanwinst op de radio. Het moge duidelijk zijn, mijn man en ik zijn grote fans van Astrid.

  Dino says:

  Proficiat met deze prijs. Jullie verdiend het echt. Al jaren luister ik met veel plezier naar dit programma. GEFELICITEERD 👍💤🎂🍩🍸

  Maas says:

  Ik hoor het jammer genoeg nooit helemaal. Dit programma heeft toegevoegde waarde. Leerzaam, plezier, soms halve/hele zolen die bellen. Het steekt met kop en schouders boven de overige nachtprogramma’s uit. De meeste tenenkrommend. Om te leren ? Ga vaak over op Radio M heerlijke muziek.. Gefeliciteerd Astrid.

  Haagsehans says:

  Van harte gefeliciteerd Astrid, ik probber zo vaak als mogelijk te luisteren via een oortje in bed en heb al zo vaak geprobeerd een vraag te stellen, mar kom nooit door.
  Geeft allemaal niets, in ieder geval ga zo verder en ik blijf het proberen en soms ben ik ook nog op de chat aanwezig.
  Groetjes van Hans uit Beieren.