MAX Proms met Kool & the Gang

Op zaterdag 10 en zondag 11 december 2016 organiseert MAX voor de 13e keer de MAX Proms. Met internationale artiesten als Kool & the Gang, Bobby Kimball, The Trammps, The New London Chorale en het Metropole Orkest belooft het een indrukwekkende show te worden.

Programma

Kool & the Gang treedt al 43 jaar op en heeft wereldwijde bekendheid door hits als Celebration, Get down on it, Cherish en Open Sesame. Op de MAX Proms ontbreken deze nummers natuurlijk niet. Bobby Kimball, voormalig leadzanger van Toto, scoorde grote hits met de nummers Africa, Hold the line en Rosanna. Burn baby burn, disco inferno!, wie kent het nummer niet!? De heren van The Trammps laten de Jaarbeurs dit jaar swingen met welbekende discohits als Disco Inferno, Hold Back the Night en Shout.

Het Britse The New London Chorale hoort al jaren bij de MAX-familie en is uiteraard deze MAX Proms van de partij. Onder leiding van de in 2013 overleden pianovirtuoos Tom Parker populariseerde de groep tientallen klassieke nummers. Dit jaar zijn Janet Mooney, Jenna Lee-James, Gordon Neville en Lance Ellington er weer bij. The Inspirational Community Gospel Choir bezorgt al jaren kippenvel bij alle aanwezigen in de Jaarbeurs en zal deze editie wederom alles op alles zetten om een bijzonder optreden te geven.

Metropole Orkest

Het Metropole Orkest mag niet ontbreken op dit muziekspektakel. Het grootste professionele pop- en jazzorkest ter wereld deelde het podium al met diverse wereldartiesten. Onder leiding van chef-dirigent Jules Buckley zorgt het Metropole Orkest voor de muzikale begeleiding. De MAX Proms zijn op zaterdag 10 om 20.00 uur en zondag 11 december om 14.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht.

Geef een reactie

Reacties (2)

  1. Santje61 says:

    Ik was verbaasd een “jonge” Cool and the Gang te zien. Los van het feit dat ze een zinderend optreden hebben gegeven begrijp ik dit niet helemaal voor een band die al 42 jaar optreed. Dit waren allemaal jonge mannen. Hoe kan dit ?

    1. MAX Vandaag says:

      Beste Santje61, hartelijk dank voor uw bericht en fijn om te horen dat het een geslaagd optreden was. De samenstelling van Kool and the Gang is door de jaren heen van samenstelling veranderd. Onder andere doordat enkele van de bandleden inmiddels zijn overleden.