MAX Proms

MAX Proms: een bijzonder muzikaal feestje

MAX organiseert op 2 december 2017 de 14de editie van MAX Proms. Dit muzikale spektakel vindt jaarlijks plaats, maar wat maakt dit muzikale feest nou precies zo bijzonder? En wat kunt u verwachten van de editie van 2017?

Een muzikaal feest is geboren

Het evenement ziet in 2003 het levenslicht als het wordt georganiseerd als een ledenwerfactie met als hoofdgast de Italiaanse tenor Alessandro Safina. Iedereen die hier aanwezig is, wordt automatisch ook lid van MAX. Op dat moment zijn er maar weinig andere muzikale evenementen voor een oudere doelgroep. In 2004 is er geen MAX Proms, maar tijdens de jaren die daarop volgen is er telkens een editie. Niet om leden te werven, maar omdat het evenement goed ontvangen wordt.

Editie 2017

Op 2 december 2017 is MAX Proms nummer 14 een feit. Het evenement vindt plaats in de Utrechtse Jaarbeurs en er zijn weer veel artiesten aanwezig. Zo komt Jermaine Jackson – de broer van Michael Jackson- langs. Hij zal veel nummer van The Jackson 5 zingen, maar natuurlijk ook zijn eigen wereldhit When the rain begins to fall. Daarnaast komen ook Glennis Grace, Xander de Buisonjé en The New London Chorale optreden. Ook het Metropole Orkest is weer van de partij om de artiesten te begeleiden. Leuk feitje: The New London Chorale heeft nog nooit een editie van MAX Proms gemist!

MAX Proms wordt zoals ieder jaar opgenomen en uitgezonden als muzikale registratie tijdens de jaarwisseling. Lijkt het u leuk om erbij te zijn? Er zijn nog kaarten beschikbaar.

(Foto van Bart van der Putten)

Geef een reactie

Reactie

  1. avdbent says:

    Wij zijn ook elk jaar van de partij maar komen hoofdzakelijk om het Gospelkoor te zien en horen, jammer dat het koor (welke prominent op de foto staat)niet wordt genoemd in het bovenstaand stuk.