Xander

Xander de Buisonjé verheugt zich op MAX Proms 2017

Xander de Buisonjé werd beroemd als de zanger van popgroep Volumia en scoort als soloartiest hit na hit. Hij stond op de planken met zijn interactieve theatershow Xander Omarmt en presenteert televisieshows. Hij is jurylid van tv-talentenjachten en een veelgevraagd trouwambtenaar. En daar blijft het niet bij: “Ik heb gewoon te veel plannen en ideeën.” Voor deze drukke artiest wordt MAX Proms dit jaar de kers op de taart.

Duet met Jermaine Jackson

Xander kijkt uit naar zijn optreden met Jermaine: “Ik vond The Jackson 5 te gek. Al die hits, wie kent ze niet? Michael Jackson was van de buitencategorie, maar zijn broer Jermaine barst ook van het talent. Het schijnt een verschrikkelijk aardige vent te zijn. Hij heeft zelf aangegeven dat hij graag een duet wil doen, dat vind ik wel opmerkelijk. Dat ik samen met hem ga zingen, vind ik echt tof.”

Metropole is toporkest

De muzikale begeleid ing wordt verzorgd door het Metropole Orkest, samen met The New London Chorale en het Inspirational Community Gospel Choire. Xander vindt dat een traktatie. “Je liedjes krijgen een andere benadering dan je gewend bent en dat werkt inspirerend. Met zo veel muzikanten samen spelen is ook heel tof. Als je met zo’n uitgebreid orkest als het Metropole en een koor werkt, moet je afspraken maken. Er moet gerepeteerd worden, je moet weten wat iedereen gaat doen. Je moet vooral de beginnetjes en de eindjes goed met elkaar doornemen. Zo’n liedje van mij als Afscheid kun je op verschillende manieren eindigen. Je moet weten hoe het Metropole dat gaat doen, want anders kan het voorkomen dat je niet meer weet of je moet stoppen of toch nog even door moet zingen.” Hij maakt zich geen zorgen, want volgens Xander is het met het Metropole “altijd alsof je in een gespreid bedje terechtkomt.”

Uitsmijter

En heeft hij nog iets speciaals in gedachten voor MAX Proms? “Ik ga 4 eigen stukken zingen en een paar bekende hits van anderen, waaronder het beroemde kerstliedje Do They Know It’s Christmas. En als uitsmijter doen we met z’n allen The Jacksons-wereldhit Shake Your Body. Ik hoop wel dat het liedje dan niet in z’n originele toonsoort staat, want dat is zo hoog dat ik een wel heel strakke broek zou moeten aantrekken om dat te halen!”

Kijk voor informatie over de MAX Proms en kaartverkoop op www.maxproms.nl
of bel 0900-90008000 (45 cpm).

(Bron: MAX Magazine nummer 46)

Geef een reactie